Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Eldsjälar och glädjespridare prisade i årets kultur- och fritidsutmärkelser

Fem utmärkelser delas ut till personer och föreningar som har visat framstående förmåga eller gjort betydande insatser inom kultur- och fritidsområdet. Tillsammans får de dela på 60 000 kr.

Årets pristagare är:

NAV: Scen tilldelas utmärkelsen för Årets föreningsarrangerade kulturevenemang
NAV:Scen erhåller Nacka kommuns stipendium ”Årets föreningsarrangerade kulturevenemang” för att de på ett nytt och kreativt sätt tagits sig an arrangemanget, och tolkningen, av kulturevenemang vilket nu och i framtiden bedöms kommer vara av betydande karaktär för kulturlivet i Nacka.

Läs hela motiveringen här (PDF-dokument, 1,4 MB)


Svenska Lif:Compagniet tilldelas utmärkelsen Årets eldsjäl inom kulturområdet
Svenska Lif:Compagniet erhåller Nacka kommuns stipendium ”Årets eldsjäl inom kulturområdet” för sitt engagerade deltagande i evenemanget 300-års minnet av Slaget vid Stäket 2019.

Läs hela motiveringen här (PDF-dokument, 1,4 MB)

Hästhagen IF tilldelas utmärkelsen Årets förening inom idrotts- och fritidsområdet
Framgången har sin grund i fantastiska ledare som alla arbetar efter Hästhagen IF:s motto – ”alla skall få vara med”. Verksamheten har med tiden vuxit och består nu av fem sektioner innebandy, basket, volleyboll, barngymnastik och dans. Det senaste tillskottet i föreningen är Volleybollsektionen som startade sin verksamhet hösten 2017 på prov, med åtta aktiva ungdomar. Sektionen har nu vuxit explosionsartat och i slutet av 2019 hade man samlat nära 100 aktiva barn/ungdomar.

Läs hela motiveringen här (PDF-dokument, 2,3 MB)

Linn Brahme, Nacka Teamåkningsklubb tilldelas utmärkelsen Årets unga ledare
Linn är aktiv inom både skridskoskolan och med fortsättningsåkare. Linn är alltid lugn, trevlig och pedagogisk. Hon ser till att alla åkarna blir sedda och får hjälp varje träning. Extra utmärkande för Linn är att hon har en förmåga att nå fram till de allra yngsta åkarna och förklara så att dom förstår. Hon är också en av de få tränare i Sverige som kan solodans och tränar fortsättningsåkare i denna gren.

Läs hela motiveringen här (PDF-dokument, 2,3 MB)

Elin Bryngelsson Lidestedt, Nacka Teamåkningsklubb tilldelas utmärkelsen Årets förebild
Glädje, glöd och gemenskap är konståkningsförbundets ledord. Elin personi­fierar orden med sitt stora engagemang för alla barn och ungdomar i alla team i Nacka Teamåkningsklubb. Hon samarbetar med alla tränare och åkare på ett mycket inspirerande sätt och hennes insatser har varit en av de viktigaste bidragen till att klubben växer och blivit framgångsrik. Framför allt verkar Elin för att alla åkare har roligt och trivs tillsammans.

Läs hela motiveringen här (PDF-dokument, 2,3 MB)

Utmärkelserna med tillhörande stipendium delas vanligtvis ut på Nackas föreningsgala. På grund av covid-19 är galan inställd i år och utmärkelserna delas istället ut digitalt på nämndernas sammanträde, 15 och 16 december.

Richard Wendt (M)

kulturnämndens ordförande

Jag vill gratulera årets stipendiater som har lyckats inspirera och skapa förståelse och engagemang genom kreativa och nytänkande lösningar. Kulturen är en omistlig kraft i vårt samhälle och jag är glad och stolt över att kulturnämnden i år kan lyfta fram NAV:Scen och Svenska Lif:Compagniet.

Gunilla Grudevall-Steen (L)

Fritidsnämndens ordförande

Föreningslivet är en viktig del i barn och ungas utveckling, och mottagarna till årets utmärkelser inspirerar och är goda föredömen för andra. De har hittat olika sätt för att skapa glädje, gemenskap och engagemang inom sina verksamheter. Jag vill ge dem mina varmaste gratulationer.

Sidan uppdaterades: