Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

"Så vare då" - Ta del av Nackas historia där det en gång hände

Under året kommer flera platser och historiska händelser i Nacka att illustreras på elskåp utomhus. Först ut är Folkets Hus som låg i Ektorp i början av 1900-talet.
Dansband vid Folkets Hus i Ektorp vid 1900-talets början

Folkets Hus i Ektorp var inte bara en viktig mötesplats utan användes också till kultur- och nöjesliv med dansaftnar, konserter, basarer med mera.

Bilderna och berättelsen på elskåpet berättar om vad som en gång hände på platsen. Via en QR-kod på skåpet kan du också läsa mer, se bilder från när det begav sig och lyssna på spännande historia om platsen och tiden via ljudfiler.

För produktionen av det lokalhistoriska bildgalleriet utomhus i Nacka står Nacka lokalhistoriska arkiv och Kulturhuset Dieselverkstaden på uppdrag av Nacka kommun. Kommunen har också samarbetat med Nacka Energi som har gett oss tillstånd till att klä elskåpen med bilder och text.

Håll utkik här på nacka.se så kommer du snart se vilka övriga platser ur Nackas historia som kommer belysas under året.

29 april invigdes projektet "Så vare då" och elskåpet i Ektorp (bakom Ektorps centrum och ICA-parkeringen) av kulturnämndens ordförande Richard Wendt och Nacka energis VD Jonas Kellberg.

invigning-savareda.jpg

Har du frågor kontakta Jenny Frisell, projektledare.

Besök webbsidan "Så vare då" - Folkets hus i Ektorp

nacka.se/savareda

Sidan uppdaterades: