Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Musik, mode och konst i fokus när årets Ung kultur-stipendium delas ut

Fyra unga Nackabor tilldelas sammanlagt 100 000 kr för sina ambitioner inom klassisk musik, mode, illustration och sång.

Det här är årets stipendiater:

dario-fantuzzi-theorell-small.jpg
Dario Fantuzzi Theorell tilldelas 20 000 kr. Han har en kontinuerlig musikalisk utveckling med en egen vilja att ständigt utvecklas. Stipendiet blir ett bidrag till inköp av en kontrabas.

thea-kullhammar-small.jpg
Thea Kullhammar tilldelas 20 000 kr. Hon har ett tydligt musikaliskt uttryck och stipendiet ska stödja inköp av utrusning för musikproduktion och sånglektioner.

gustav-flovin-small.jpg
Gustav Flovin tilldelas 45 000 kr. Han har en tydlig inriktning med utbildning vid flera modeskolor i Sverige. Stipendiet ska stötta fortsatta studier i mode i Italien.

elvira-jäderberg-small.jpg
Elvira Jäderberg tilldelas 15 000 kr. Hon visar en stor talang för att utvecklas som konstnär. Stipendiet blir ett bidrag till inköp av arbetsmaterial och utrustning.

Kulturnämndens ordförande Richard Wendt

Vi behöver ta vara på ungas vilja att utvecklas inom sin konstform, och stipendiet för Ung kultur är vårt sätt att ge dem möjlighet att göra det. Årets stipendiater är inte bara stora talanger utan visar ett stort engagemang för konsten. Jag vill ge dem mina varmaste gratulationer.

Ung kultur är ett stipendium som delas ut varje år till unga Nackabor mellan 16–25 år. Stipendiepengarna ska användas för fördjupning inom konst, musik, litteratur, teater, foto, film, video, dans, konsthantverk, kulturmiljö eller hembygdsvård. Stipendiesumman är 100 000 kronor och kan fördelas på flera stipendiater.

Läs juryns motivering här (PDF-dokument, 2,3 MB)

Har du också ambitioner inom kulturområdet? Sökte du men var inte en av dem som gick hela vägen? Ge inte upp! Välkommen att söka stipendiet Ung kultur nästa år.

Läs mer om stipendiet Ung kultur här

Sidan uppdaterades: