Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nya Fisksätra bibliotek har invigts

Nu har bibliotekets nyrenoverade lokaler invigts. Monica Brohede Tellström (L), kulturnämndens ordförande, fick äran att klippa bandet till härlig vårsång av barn från förskolan Gläntan.

– Äntligen kan biblioteket flytta in och återuppta sin ordinarie verksamhet med sitt fulla utbud igen! De nyrenoverade lokalerna kommer bidra till att biblioteket blir en attraktiv och öppen mötesplats för Nackaborna vilket är fantastiskt roligt för kulturlivet i området, säger Monica Brohede Tellström (L), kulturnämndens ordförande.

Närboende fick vara med och tycka till

Inredningsarkitekten bakom de nya lokalerna påbörjade en förstudie under våren 2022 för att ta reda på vad som efterfrågades. Arkitekten som bor i Fisksätra själv fick en bra inblick i verksamheten genom att arbeta som timvikarie med möjlighet att fråga besökarna vad de hade för önskemål. De stora fokusområdena för renoveringen blev fler studieplatser, en mer harmonisk och mysig mötesplats och större ytor för mindre barn att röra sig på. Biblioteket har numera 16 enskilda studieplatser, en tyst avdelning, tre studierum och en läsesal med plats för 15 personer.

– Att biblioteket numera har ett ökat antal studieplatser, både för grupper och enskilt är väldigt glädjande eftersom vi är medvetna om att det är ett behov som finns hos Nackaborna, säger Anders Mebius, kultur- och fritidsdirektör.

Fisksätra bibliotek – en mötesplats med ett brett utbud

Biblioteket har ett stort utbud av böcker, tidskrifter och magasin. Det finns möjlighet att låna e-böcker och filmer. Biblioteket anordnar språkträffar för personer som är nya i Sverige, Hållplats Fisksätra där du kan få hjälp att hitta rätt i samhället, läxhjälp varje måndag, då och då erbjudes juridisk rådgivning i 30 minuter.

En del av utvecklingen av Fisksätra centrum

Lokalernas renovering är en del av den satsning som görs för centrumet. De nyrenoverade lokalerna bidrar till att biblioteket får en unik karaktär utifrån besökarnas önskemål och innehåll som ska kunna attrahera boende, verksamheter och besökare, en utveckling som är ett led mot ett tryggt, tillgängligt och levande Fisksätra.

En invigningsfest under en hel vecka

I eftermiddag kommer biblioteket att fyllas med aktiviteter som till exempel pyssel, lotteri, tipsrunda, dans och mycket annat. Under veckan finns det flera pysseltillfällen, författarbesök, men även IT- och läxhjälp. Här finns hela programmet för invigningen.

Sidan uppdaterades: