Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Föreningsaktiva eldsjälar får utmärkelser för sina insatser

Twister Cheer Elite tilldelas årets förening, baskettränaren Oscar Hammar tilldelas årets förebild och tränarteamet bakom Fisksätra IF:s flickor födda 2012–2013 tilldelas årets unga ledare. Det beslutet har fattats av fritidsnämnden i Nacka, som delar ut årets utmärkelser den 14 juni.

– De många fina nomineringar som inkommit är ett styrkebesked från föreningarna och ytterligare ett tecken på att det rika föreningslivet i Nacka gör stor skillnad för barn- och ungdomar runtom i kommunen. Det är viktigt för oss i fritidsnämnden att få uppmärksamma alla goda krafter, väl fungerande föreningar och idrottsledare som helhjärtat lägger ner stor del av sin fritid på ideell verksamhet. Jag vill gratulera de tilldelade och uppmuntra dem att fortsätta med sina fantastiska insatser för Nackas föreningsliv, säger Karin Teljstedt (KD), fritidsnämndens ordförande.

Årets mottagare av utmärkelserna

Årets förening: Twister Cheer Elite

Twister Cheer Elite utvecklar, peppar och skapar en miljö som är trygg för barn och ungdomar i Nacka. Cheerleadning är en plats för alla, där alla får utvecklas på sin nivå och alla är välkomna. Föreningen har verksamhet från barngrupper till elitsatsning och har en bred verksamhet som gör det möjligt för de aktiva att själva välja hur mycket de vill träna och tävla. Föreningen har även ett para-cheerlag där barn och unga med funktionsnedsättning deltar.

Twister Cheer Elite är en förening som både ser till individ och lag, inkluderar alla och har ett stort fokus på att behålla barn och ungdomar i verksamheten så länge som möjligt.

Årets förebild: Oscar Hammar

Oscar är en eldsjäl som byggt upp basketsektionen i Älta IF från grunden. Utifrån starkt engagemang och kärlek till sporten har han fått basket att bli ett intresse för många barn och ungdomar. Oscar är duktig, positiv, rättvis, tydlig och engagerad. Han ger alltid beröm och ser alla. De som har nominerat Oscar beskriver honom som världens bästa förebild för idrottande ungdomar.

Årets unga ledare: Moudan Omar, Rania Mahamoud och Salma Nur Gelle

Moudan, Rania och Salma är trots sin unga ålder otroligt bra förebilder för flickorna födda 2012–2013 i Fisksätra IF. De har på kort tid lyckats få ett lag om tio spelare att bli närmre 30 glada och inspirerade flickor som vill spela fotboll. Tränarna har visat på stort engagemang och arrangerat försäljningar med laget där målet är att få åka på övernattningsresor.

Moudan, Rania och Salma har inte bara skött det operativa ansvaret som tränare utan också det organisatoriska som ledare på ett föredömligt sätt. Tränarteamet har skapat en trygg miljö som är fylld av glädje och kärlek.

Mottagarna av årets utmärkelser från fritidsnämndens tilldelas 10 000 kronor per utmärkelse. Prisutdelningen kommer att ske i samband med fritidsnämndens sammanträde den 14 juni.

Sidan uppdaterades: