Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Mer fokus på dans under 2024 för Nackas barn och unga

Projektet KOKO kommunkoreograf kommer under 2024 att drivas i Nacka tillsammans med Region Stockholm, Nackas fritidsgårdar och kulturhus. Målet är att skapa möten mellan människor och att bygga en gemenskap genom dans. Nu söker vi efter dansaktörer som vill vara med på resan.

Syftet med projektet är att tillgängliggöra dansen i kommunen. Genom projektet skapas ett residens för dansen vilket betyder att dansen får en självklar plats med hjälp utav en professionell dansaktör. Dansaktören kommer tillsammans med Nackas fritidsgårdar och kulturhus att skapa fler möjligheter för Nackas barn och unga i åldern 7–19 att dansa. Till exempel genom workshops, eget konstnärligt arbete, föreställningar och battles.

Projektet i andra kommuner

I Stockholm har sex kommuner tidigare drivit projektet. Ett exempel är Norrtälje kommun som lät en dansaktör turnera runt i kommunen med en utomhusföreställning på grundskolor och ordna en dansfilmstävling digitalt som brandstationens personal, ledare och skolelever deltog i. En deltagare i Botkyrka kommun, som i projektet satsade på att ungdomar skulle få möjlighet att utveckla sin dans, uppgav att hen genom KOKO fann nya sätt att dansa på, och numera inte vill göra något annat än att dansa.

Tillhör du en professionell dansgrupp och tycker att detta låter intressant?

Just nu söker vi tillsammans med Region Stockholm efter professionella dansaktörer som vill vara med på resan. Ni ska ha erfarenhet av att arbeta med och för barn och unga, och ni får gärna vara en grupp som är vana att arbeta tillsammans med olika målgrupper. Läs mer om projektet och hur ni ansöker på Region Stockholms webbplats.

KOKO kommunkoreograf - under hela 2024

Dansresidenset är ett samarbete mellan dansaktören, Region Stockholm och Nackas fritidsgårdar och kulturhus. Projektet finansieras av kultur- och fritidsnämnden i Nacka kommun och Region Stockholm och kommer att pågå under hela 2024.

Sidan uppdaterades: