Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Ett steg närmre ett dansresidens i Nacka

Nu är det klart att det blir danskompaniet JELNEK som kommer att bidra till ett dansresidens i Nacka under 2024 genom projektet KOKO kommunkoreograf. Projektet kommer att sätta dansen i fokus och ger Nackas barn och unga chansen att gratis delta i spännande och utvecklande danstillfällen.

Syftet med projektet är att tillgängliggöra dansen i kommunen. Genom projektet skapas ett residens för dansen vilket betyder att dansen får en självklar plats med hjälp utav en professionell dansaktör, i Nackas fall danskompaniet JELNEK. De kommer tillsammans med Nackas fritidsgårdar och kulturhus att skapa fler möjligheter för Nackas barn och unga i åldern 7 – 19 att dansa. Till exempel genom workshops, eget konstnärligt arbete, föreställningar och battles.

Vilka är danskompaniet JELNEK?

JELNEK bildades 2010 och gruppen består i dag av fem medlemmar som alla har en pedagogisk utbildning. De har sin bas i Stockholm men verkar i hela landet för att sprida dans genom föreställningar, projekt och workshops. Sedan starten har de, med demokratiska metoder, skapat koreografiska och pedagogiska projekt. Kompaniet har många års erfarenhet av att arbeta tillsammans med barn och unga och arbetar för att skapa en trygg plats där deltagarna får uppleva dans på olika sätt. Danskompaniet JELNEK är övertygade om att dans är till för alla.

KOKO kommunkoreograf - under hela 2024

Dansresidenset är ett samarbete mellan dansaktören JELNEK, Region Stockholm och Nackas fritidsgårdar och kulturhus. Projektet finansieras av Region Stockholm och kultur- och fritidsnämnderna i Nacka kommun och kommer att pågå under hela 2024.

Läs mer om danskompaniet JELNEK

Läs mer om KOKO kommunkoreograf

Sidan uppdaterades: