Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Gratis kulturkurser för ukrainska flyktingbarn

Nu finns möjlighet för ungdomar som har kommit hit från Ukraina att testa på att teckna manga, sjunga och spela piano. Östermalms musik och kulturskola kommer under kommande läsår att erbjuda kostnadsfria lektioner inom mangateckning och musik.

For translation to other languages than Swedish, please use ”Translate page” at the top of web page.

Syftet med lektionerna är att nyanlända ungdomar från Ukraina ska få testa på kulturkurser samtidigt som de får träffa andra ungdomar och ha roligt tillsammans. Tillsammans kommer grupperna att få upptäcka både den svenska och ukrainska kulturen. Lektionerna hålls av en lärare som talar ukrainska.

På kurserna kommer ungdomarna att få lära sig att teckna manga, sjunga ukrainska och svenska julsånger och att spela piano. Lektionerna är gratis och hålls på eftermiddagar/kvällar efter att den ordinarie skolan har slutat. Kurserna kommer att hållas under läsåret 2023/2024.

Östermalms musik och kulturskola är en av Nackas auktoriserade kulturskolor och projektet är ett av tre projekt som har fått utvecklingsbidrag från kulturrådet.

Intresserad?

Du anmäler ditt intresse genom att mejla till elevkontakt@ostermalmsmk.se

Sidan uppdaterades: