Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Stavsborgs sporthallar är invigda

En fullspäckad dag med två invigningar i Stavsborg. I förmiddags invigdes nya Stavsborgsskolan och i eftermiddags sporthallarna som återfinns inuti skolbyggnaden. Ältaborna har numera en fullstor sporthall och en mindre nu när det blir ännu mera Älta.

– En meningsfull fritid är alltid viktig, och nu när det blir fler unga i Nacka är det extra viktigt att vi fortsätter att prioritera att det kommer till ytor och anläggningar för fritidsaktivitet. Vi ser även till att befintliga anläggningar är välskötta och attraktiva. Stort grattis till alla Nackabor som får möjlighet att utöva sin idrott i dessa nya sporthallar! säger Karin Teljstedt (KD), fritidsnämndens ordförande.

Ett våningsplan för rörelse och kreativitet

Den nya Stavsborgsskolan har moderna, ljusa och luftiga lokaler som är designade för lärande och kreativitet. Hallarna hittar du på andra våningen som du når via trapphuset i entrén till skolan. På samma våningsplan hittar du även de nya kulturlokalerna. För dig som inte kan gå i trappor finns en hiss som tar dig upp till våningsplanet som är fyllt av rörelse och kreativitet.

En fullstor och en halv sporthall

Den fullstora sporthallen har ett spelmått på 40 x 20 meter och utfällbara läktare med en publikkapacitet på 150 personer. Inne i den stora hallen kan utövas, till exempel innebandy, handboll och basket. Den mindre sporthallen är som en halv fullstor och har ett mått på 20 x 20 meter.

Hallarna och omklädningsrummen är tillgänglighetsanpassade, båda hallarna går att dela av i mitten så att fyra grupper kan nyttja hallarna samtidigt. Under dagtid kommer hallarna att nyttjas av skolelever och på eftermiddagar, kvällar och helger kommer Nackas föreningsliv att kunna boka hallarna.

Nyfiken på hur hallarna ser ut och hur du hittar dit?

Häng med Karin Teljstedt in i klippet nedan:

Här hittar du mer information om hur du bokar en anläggning i Nacka

Stavsborgsskolan och sporthallarna har byggts och ägs av fastighetsbolaget Hemsö som Nacka kommun har tecknat ett hyresavtal med. Här kan du läsa mer om Stavsborgsskolan.

Sidan uppdaterades: