Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Enkel uthyrning lockar till sport och lek i Orminge

I aktivitetsboxen i Centrala parken kan du hyra utrustning till bollspel, frisbee, kubb och många fler aktiviteter.

I förra veckan kom den nya aktivitetsboxen i Centrala parken på plats, och många Ormingebor har redan provat på att hyra basketboll, tennisracketar och annan sportutrustning. Under de första sex dagarna var det 72 olika personer som hyrde något. Populärast var basket och tennis.

Ska locka fler att sporta och vara aktiva

Den stora rosa boxen är lätt att hitta intill basketplanen. Den innehåller utrustning till en mängd olika aktiviteter, från bollsport till kubb, boule och plockepinn.

– Nacka kommun har många spontanidrottsytor som skulle kunna nyttjas mer än vad de gör idag. Genom att ge enkel tillgång till bollar och annan utrustning kan vi förhoppningsvis bidra till att bryta den stillasittande trenden och locka människor till en mer aktiv fritid, säger Sara Junehag, parkutvecklare på enheten för offentlig utemiljö i Nacka kommun, som inte utesluter att det kan komma boxar till fler platser i Nacka så småningom.

Enkelt och billigt

Tanken är att det ska vara enkelt och billigt att vara aktiv, även om du inte äger, eller har med dig, egen utrustning. Genom att ladda ner en app med hjälp av en QR-kod på boxen kan du snabbt komma i gång med att hyra det du vill använda. Efter avslutad aktivitet är det bara att lägga tillbaka utrustningen i samma fack och betala via appen. Priset är 10 kronor per timme.

Total upprustning av Centrala parken

Aktivitetsboxen är inte den enda nyheten på platsen. Under sommaren har hela Centrala parken rustats upp med nya växter, bänkar, grillar och ny lekutrustning. I slutet av oktober ska allt vara färdigt och då kommer det även att finnas en ny boulebana och en dansbana.

Läs mer om hur boxen fungerar och ladda ner appen för att kunna börja hyra utrustning

Sidan uppdaterades: