Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Tillbaka till framtiden: kreativt samarbete i Nacka

Har du vägarna förbi Nacka stadshus innan helgen? Då har du möjlighet att besöka utställningen ”Tillbaka till framtiden”, ett samverkansprojekt mellan kulturhuset Dieselverkstaden och Nackas kommunala fritidsgårdar. Utställningen pågår fram till den 15 december. Varmt välkommen!

Om projektet

Projektets mål har varit att bredda utbudet och skapa möjligheter för unga att utforska nya kreativa uttryck. Konstnärerna Glimpse, bestående av Malou Bergman och Nadja Ekman, anlitades. Under hösten 2023 besökte de fritidsgårdarna i Björknäs, Saltsjöbaden och Älta och lyckades på ett inspirerande sätt introducera konsten på ett innovativt sätt för ungdomarna.

- Huvudsyftet med utställningen har varit att skapa möten mellan ungdomar, politiker och tjänstemän samt synliggöra konstverket som de har producerat, förklarar Johan Ekdal, tillförordnad biträdande verksamhetschef på Välfärd samhällsservice.

Under tre tillfällen installerade Glimpse en mobil fotostudio med tillhörande garderob vid varje fritidsgård. Ungdomarna fick klä ut sig och bli porträtterade samtidigt som de diskuterade och fick se fotografiska utskrifter av ett urval av den offentliga konsten i Nacka.

Uppmuntran för fortsatt konstnärligt engagemang

nyhetsPuff_670px_utställning1.jpg

För att främja ett långsiktigt engagemang för unga konstnärer i Nacka kommer målgruppen att vara representerad på vårsalongen 2024 på Dieselverkstaden.

- Vårsalongen kommer att innefattas av en utställning där unga får möjlighet att visa upp och ställa ut sina verk. Verken kommer att omfattas av en mångfald av kreativa uttryck utifrån målgruppens önskemål. Den kommer också innefatta skapande verksamhet på plats, där det finns möjlighet att skapa i olika material under dagen, berättar Johan.

nyhetsPuff_670px_utställning2.jpg

Utställningen ”Tillbaka till framtiden” pågår i Nacka stadshus, Granitvägen 15, fram till den 15 december. Varmt välkommen!

Sidan uppdaterades: