Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Bidra till konstverket i Vårsalong Nacka 2024

Nu har du som är mellan 13 och 19 år möjlighet att bidra till årets stora konstverk i Vårsalong Nacka. Du som bidrar är även med och tävlar om att bli Årets Vårsalongare där vinnaren får ett presentkort på 2000 kronor. Vårsalongen äger rum den 8 maj i Dieselverkstadens foajé.

Pärlplattor som uttrycker känslor

Tävlingen går ut på att skapa en pärlplatta där måtten inte får överskrida 50x70 centimeter. Pärlplattan ska vara inspirerad av ett känslouttryck som till exempel glädje, sorg eller ilska.

Så här gör du för att vara med

Skapa en pärlplatta inspirerat av ett känslouttryck så som glädje, ilska eller lycka. Se till att pärlplattan inte blir större än 50x70cm. Du får skapa konstverket tillsammans med andra. Till konstverket vill vi gärna ha en motivering där du berättar mer om konstverket och vad det betyder för dig. Ta hjälp av en vuxen om du behöver när du skriver ner dina kreativa tankar.

Skapa din pärlplatta på fritidsgården

Du som vill får skapa din pärlplatta på en av Nacka sju fritidsgårdar. Fritidsgårdarna har laddat upp med massor av pärlor och pärlplattor. Här hittar du mer information om Nackas fritidsgårdar.

Vill du skapa ditt verk på en annan plats?

Hör av dig till oss så att kan vi säkra en plats åt dig i konstverket. Du når oss via telefon 073 824 43 87 eller via Instagram: @ungnacka eller @nackasoffentligakonst. Du behöver senast den 3 maj lämna in konstverket direkt till Kulturhuset Dieselverkstaden eller till någon av fritidsgårdarna. Från och med 22 april kan du lämna in konstverket till personalen i informationsdisken i Kulturhuset Dieselverkstaden. Märk konstverket med namn och uttryck, lämna eventuell motivering som beskriver vad verket betyder för dig.

Vernissage den 8 maj

Den 8 maj kommer ”Årets Vårsalongare” koras och utses av en professionell jury. Juryn kommer att bedöma konstverken utifrån olika kategorier, bland annat kikar juryn på hur du beskrivit vad konstverket betyder för dig. Priset är ett presentkort på 2000 kronor.

Vårsalong Nacka är ett samarrangemang mellan Kulturhuset Dieselverkstaden och alla sju fritidsgårdar i Nacka.

Sidan uppdaterades: