Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Ny aktör kommer att driva den öppna kulturskolan i Fisksätra

Medborgarskolan Stockholm har vunnit upphandlingen och kommer att driva Kulturama kulturskola i Fisksätra från och med juli 2024. Till en början kommer den nya aktören att erbjuda kurser inom dans, teater, bild och form men verksamhetens utbud kommer att kunna variera efter deltagarnas önskemål.

– Kulturskolan i Fisksätra är en öppen kulturverksamhet som kulturnämnden valt att satsa extra på för att bredda och tillgängliggöra kulturen för fler barn och unga i området. och därför utökas budgeten för verksamheten. Medborgarskolan Stockholm är en stor aktör med lång erfarenhet av avgiftsfria, frivilliga och tillgängliga kurser för alla. Det ska bli spännande att följa kulturskolan och se hur verksamheten utvecklas och bidrar till en meningsfull fritid med ett rikt kulturutbud. Varmt välkomna till Nacka, Medborgarskolan Stockholm! säger Monica Brohede Tellström (L), kulturnämndens ordförande.

Kulturama kulturskola - brett och innovativt utbud

Kulturama kulturskola Fisksätra kommer att erbjuda ett brett och innovativt utbud som kommer planeras tillsammans med barn och unga. Genom att vara lyhörda för målgruppens önskemål och kontinuerligt anpassa verksamheten kommer kulturskolan skapa en dynamisk och engagerande miljö för lärande och utveckling. Kulturskolan kommer att vara en frizon och inspirerande plats för upplevelser för barn och unga från 7 till 19 år. Verksamheten kommer att vara avgiftsfri och inledningsvis erbjuds kursaktiviteter inom dans, teater, bild och form.

Öppen verksamhet efter skoltid och aktiviteter på skollov

Kulturama kulturskola kommer att ha öppet efter skoltid och på alla skollov. Utbudet kommer att variera och anpassas utifrån målgruppernas behov, till exempel efter elevernas kunskapsnivåer, åldrar och funktionsnedsättningar. Möjlighet till fördjupningar inom befintliga inriktningar kommer att erbjudas under skolloven. På loven kommer deltagarna även kunna bekanta sig med nya ämnen i en annan miljö, bland annat genom utflykter till Kulturamahusets black box och danssalar, eller Medborgarskolans keramikateljé.

– Det är med stor glädje och entusiasm som vi inom Medborgarskolan i sommar kommer att starta upp Kulturama kulturskola i Fisksätra. Vi är i dag redan Nordens största estetiska utbildningsaktör och har mycket att erbjuda våra deltagare samt mångårig erfarenhet inom alla de konstnärliga fälten. Otaliga framgångsrika utövare har deltagit i Medborgarskolan och Kulturamas verksamheter på olika vis och vi har alltid plats för fler. Vårt kontaktnät inom Medborgarskolan som studieförbund är brett och här finns stora möjligheter att vara med och påverka verksamheten som ska bedrivas. Vi ser fram att skapa – tillsammans! säger Viktoria Wallin, VD, Medborgarskolan Stockholm.

Läs mer om Kulturamas befintliga verksamheter här

Darra musik och dans kommer fortsätta att driva kulturskolan till dess att Medborgarskolan Stockholm är på plats i juli 2024. På Darra musik och dans Instagram hittar du aktuellt utbud.

Sidan uppdaterades: