Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
April

Tillhör du en förening som vill föräldravandra i sommar?

Nu finns möjlighet att anmäla ert intresse för att bidra till en tryggare tillvaro för våra Nackabarn, samtidigt som ni tjänar pengar till föreningen. I sommar genomför vi föräldravandringar i samarbete med polisen, trygghetssamordnare och Polarna i Nacka. Skicka in er intresseansökan redan idag!

Syftet med föräldravandringarna är att öka närvaron av vuxna utomhus under sommaren 2024.

Tidsperiod: vecka 24 – 33

För vem: Bidragsberättigade föreningar i Nacka.

Antalet ansökningar som kan beviljas är begränsat. Nacka kommun kommer att prioritera ansökningarna efter var behovet är som störst, till exempel:

  • Föräldravandringar i områden och på platser där mycket ungdomar rör sig.
  • Föräldravandringar i anslutning till skolavslutning och inför skolstart.

Föräldravandra i grupp om minst fyra

En grupp från er förening som föräldravandrar måste vara minst fyra personer som är över 18 år och som går tillsammans. Vi söker efter föreningar som kan vandra fyra dagar under en vecka mellan klockan 17.00 och 21.00. Två av dagarna ska vara fredag och lördag, de två övriga dagarna väljs av er i föreningen.

Besked lämnas under vecka 22

I intresseanmälan önskar ni ett område att vandra i. Ett lokalt område kommer att väljas ut i samarbete med polisen, Polarna i Nacka och trygghetssamordnare. Kontaktuppgifter till olika säkerhetsfunktioner kommer att finnas tillgängliga för varje kommundel. Beskedet om ni får vandra eller inte meddelas senast under vecka 22.

Vi kommer att prioritera att få så stor spridning i kommunen som möjligt.

Dokumentering och redovisning

Det är obligatoriskt att ni som vandrar bär reflexväst och att ni dokumenterar hur gruppen har rört sig under vandringen. Ni kommer att få en redovisningslänk av oss. I redovisningen vill vi att ni redovisar för hur ni vandrat och beskriver hur eftermiddagen och kvällen har varit.

Ersättning efter genomförd och redovisad vecka

När ni har skickat in redovisningen efter er genomförda vecka korrekt kommer ni att ersättas med 6000 kronor till föreningen. Utbetalningen sker efter vecka 34.

Skicka in intresseanmälan här senast 12 maj

Sidan uppdaterades: