Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Årets utmärkelser för starka insatser inom Nackas föreningsliv

Hellas friidrottsklubb tilldelades Årets förening, Stevan Skrobic tilldelades Årets förebild och Matilda Piotrowski tilldelades Årets unga ledare. Det beslutet har fattats av fritidsnämnden i Nacka, som delade ut årets utmärkelser den 12 juni.

Igår, 12 juni, delade fritidsnämnden ut pris för starka insatser inom Nackas föreningsliv. Utmärkelserna riktas till föreningsaktiva personer och föreningar inom fritidsområdet där insatser som engagemang, kreativitet och utveckling av fritidslivet i Nacka har varit och är betydelsefullt. Särskild hänsyn tas till unga utövare och satsningar på verksamheter för unga.

- Härligt att så många fina nomineringar inkommit. Föreningslivet i Nacka är verkligen en livskraftig rörelse som fyller en viktig funktion för så många barn och unga i Nacka. Med de här utmärkelserna vill vi i Fritidsnämnden ta tillfället i akt att uppmärksamma och visa vår uppskattning för alla goda krafter, välfungerade föreningar och idrottsledare. Ett stort grattis till de som i år fått dessa utmärkelser och hoppas att detta erkännande uppmuntrar till fortsatt engagemang och inspirerar andra, säger Karin Teljstedt (KD), fritidsnämnden ordförande.

Årets mottagare av utmärkelserna

Årets förening - Hellas Friidrottsklubb

Hellas Friidrottsklubb har under många år bidragit till att många barn och unga får träna friidrott på sina egna villkor. Klubben anordnar friidrottskul och träningsverksamhet för barn från 7 år och har en nystartad verksamhet för barn och unga med neuropsykologiska funktionsnedsättningar. Föreningen arrangerar sommarläger varje år för barn och unga och under sommaren 2023 anordnades även ett kostnadsfritt läger, Free Camp, i Hellasgården. Syftet med Free Camp var att nå nya målgrupper av barn och unga. De som har nominerat Hellas friidrottsklubb beskriver att föreningen gör det lilla extra för alla ungdomar och bedriver en utmärkt verksamhet.

För sitt viktiga och inkluderade engagemang tilldelas Hellas Friidrottsklubb utmärkelsen Årets förening och 10 000 kronor.

Årets förebild - Stevan Skrobic (Järla IF FK, Skuru IK Handboll och Nacka IBK)

Stevan är en eldsjäl och en fantastisk förebild för barn, unga och vuxna genom sina ledarskapsroller i Järla IF FK, Skuru IK Handboll och Nacka IBK. De som har nominerat Stevan beskriver honom som en person som kan ha många bollar i luften. Han har utbildat sig för att skaffa kunskap om hur han på bästa sätt kan få alla att delta utifrån sina förutsättningar i de tre idrottsverksamheterna. Stevans ledarskap beskrivs som tålmodigt, målmedvetet och engagerat och att han alltid lyssnar och visar extra omtanke.

För sitt engagemang och inspirerande ledarskap tilldelas Stevan Skrobic utmärkelsen Årets förebild och 10 000 kronor.

Årets unga ledare - Matilda Piotrowski (Nacka gymnastikförening)

Matilda är en ung förebild som dagligen inspirerar unga Nackabor genom sitt ledarskap. De som nominerat Matilda tycker att hon är ”superduperbra” och duktig på att undervisa barn och unga i gymnastik. Matildas ledarskap beskrivs som tydligt och att hon är snäll och alltid ställer upp. Oavsett fråga har Matilda alltid svar på allt.

För sitt stora engagemang och omsorgsfulla ledarskap tilldelas Matilda Piotrowski utmärkelsen Årets unga ledare och 10 000 kronor.

Mer information:

Hans-Otto Halvorsen, kultur- och fritidsdirektör

hansotto.halvorsen@nacka.se

070 431 87 80

Sidan uppdaterades: