Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny modern idrottsanläggning i Nacka

Nackas idrottsföreningar får tillgång till en ny och modern idrottshall när Nacka kommun skriver avtal med Campus Nacka Strand om Campushallarna Nacka Strand. Campushallarna kommer att vara en av Nackas största och bäst utrustade idrottsanläggningar för skol- och föreningsidrott och finns tillgänglig för Nackas idrottsföreningar att boka från den 15 augusti 2024.

– Det är glädjande att Nacka får en ny lättillgänglig idrottsanläggning som föreningslivet kan nyttja under kvällar och helger. Det är ett uppskattat tillskott som kommer möjliggöra för fler Nackabor att vara aktiva på sin fritid, säger fritidsnämndens ordförande Karin Teljstedt (KD).

– Det känns väldigt bra att inte bara kunna erbjuda Campushallarna till våra elever utan även till hela Nackas stora föreningsliv. Att få barn och ungdomar att fortsätta röra på sig är det vi brinner för och med Campushallarna skapar vi de bästa förutsättningarna för detta, säger Niklas Nestlander, VD på Campushallarna Nacka Strand.

Campushallarna Nacka strand är en ny modern idrottsanläggning om totalt 2 300 kvadratmeter som består av:

  • Bollhall, ca 1 100 kvm. En fullstor hall med fokus på bollsport med möjligheter till handboll, fotboll, innebandy, badminton, volleyboll och basket.
  • Gymnastikhall, ca 350 kvm fullt utrustad med redskap för skolidrott och gymnastik med möjlighet till volleyboll, badminton med mera.
  • Yoga och dansstudio, ca 100 kvm, för utövande av bland annat yoga, dans eller meditation.
  • Loungeyta, pentry och omklädningsrum.

Idrottsanläggningen har byggts på uppdrag av Campus Nacka Strand i samarbete med Alecta Fastigheter och är belägen högst upp i skolbyggnaden på Cylindervägen 4 i Nacka strand. Under skoltid kommer den att användas av elever som går på Idrottsgymnasiet Nacka, Idrottsgrundskolan Nacka och Nacka Strands Gymnasium.

Hallarna är öppna att boka för föreningslivet på vardagar mellan klockan 17 och 23 och på helger mellan klockan 08 och 23 från och med den 15 augusti 2024.

Mer information

Karin Teljstedt (KD), ordförande i fritidsnämnden, 08 – 718 92 25, karin.teljstedt@nacka.se

Hans-Otto Halvorsen, kultur- och fritidsdirektör, 070 – 431 87 80, hansotto.halvorsen@nacka.se

Niklas Nestlander, VD och hallansvarig Campushallarna, 070 – 690 25 77, niklas@idrottsgymnasietnacka.se

Sidan uppdaterades: