Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juli

Nytt konstgräs och två nya bokningsbara fotbollsplaner

Under sommaren kommer Nacka kommun rusta upp Boovallen 2 och Myrsjö IP som får nytt konstgräs samt Hedvigslund och Eknäs som omvandlas från grusplaner till konstgräsplaner.

Under sommarmånaderna, när många idrottsföreningar gör uppehåll i sina verksamheter, passar kommunen på att rusta upp olika anläggningar. Det kommer bland annat att läggas konstgräs på fyra fotbollsplaner – Boovallen 2 och Myrsjö IP får nytt konstgräs, och planerna Hedvigslund och Eknäs omvandlas från grusplaner till konstgräsplaner.

Planerna i Hedvigslund och Eknäs kommer dessutom att göras bokningsbara, vilket ökar kapaciteten och möjligheten till fler träningstider för föreningslivet. Planerna kommer att vara avstängda medan arbetet pågår men öppnar i tid till säsongsstarten i augusti.

Boovallen 2 och Myrsjö IP

Boovallen 2 och Myrsjö IP får nytt konstgräs. Sand och granulat kommer att tvättas och återanvändas i de nya mattorna. De gamla mattorna går till energiåtervinning. Planerna kommer att vara avstängda under vecka 26–32.

Hedvigslund

Sjuspelarplanen i Hedvigslund får konstgräs. Gräset blir granulatfritt och endast fyllt med tvättad kvartssand. Planen kommer att vara avstängd under vecka 28–32. När planen är klar kommer den att kunna bokas måndag till torsdag klockan 16.00 – 20.00.

Eknäs

Femspelarplanen i Eknäs får konstgräs och belysning. Gräset blir granulatfritt och endast fyllt med tvättad kvartssand. Planen kommer att vara avstängd vecka 28–32. Belysningen kommer att installeras i höst. När planen är klar kommer den att kunna bokas måndag till torsdag klockan 16.00 – 20.00.

För mer information:

Jerker Linnerborg, byggledare Fastighetsenheten Nacka kommun, 070-431 9101

Jerker.linnerborg@nacka.se

Sidan uppdaterades: