Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mer musik för barn och unga i Fisksätra

Med förhoppningen att väcka ett större intresse för musikskapande hos barn och unga i Fisksätra, kan de som är intresserade i vår testa ett nytt sätt att lära sig mer om musik, komma igång med att skriva låtar, DJ:a, mixa musik eller prova spela i band. Allt med hjälp av erfarna ledare och utan krav på förkunskaper eller föranmälan.

Samarbete för att nå fler

Nacka musikskola driver satsningen i projektform med medel från Statens Kulturråd. Syftet med projektet är att spelglädje och musikskapande skall nå nya grupper och barn. Att samarbeta med Darra Musik och Dans kändes naturligt.

sara pucek_300x400.jpgSara Pucek, musikpedagog på Nacka musikskola, berättar:
- Här kan man prova instrument med hjälp av erfarna pedagoger. Nacka musikskola har väl beprövade former för att engagera barn och ungdomar i musikskapande, berättar Sara.

Nacka musikskola har många musikelever i verksamhet i Saltsjöbaden, men efterfrågan från Fisksätra har hittills inte varit lika stor. Darra Musik och Dans är en etablerad aktör med lokaler i Fisksätra som är kända för de flesta.
- Vår förhoppning är att vi på detta sättet kan väcka ett ännu större intresse för musikskapande hos barn och unga i Fisksätra, säger Sara.

Drop-in

Under våren ges alltså möjlighet till drop-in för musikskapande i Darra Musik och Dans lokaler i Fisksätra. Under 12 torsdagar finns det möjlighet att skapa musik under olika teman som leds av pedagoger från Nacka musikskola, ledare från Darra Musik och Dans med fler.

Under otvungna former kan Fisksätras unga komma och prova att göra musik – utan föranmälan eller kostnad.

Öppet för alla 12-19 år

Nackaungdomar 12-19 år är välkomna - oavsett förkunskaper. Instrument och utrustning finns att använda på plats.

När och var?

Start: 13 februari 15.00-18.00
Plats: Fisksätra torg 15, i Darra Musik och Dans lokaler

Vill du veta mer?

Läs mer på Nacka musikskolas webbsida.

Sidan uppdaterades: