Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
Februari

Natur och kultur daglig verksamhet ställer ut konst i Stadshuset

Den 11-14 februari exploderar foajén i Stadshuset i färger när Natur och kultur daglig verksamhet ställer ut konst.  - Att måla och jobba med bild och form är något vi gör hela tiden i vår verksamhet. Just de konstverk vi visar här, är till viss del inspirerade av Wall Street Nacka, då vi planerar att göra vår egen variant på det temat, berättar Helena Håkansson, stödassistent på Natur och kultur.

Konstnärer på plats

Det är konstverk gjorda i olika tekniker och storlekar som ställs ut i Stadshuset. Eftersom utrymmet är begränsat kommer alstren som visas upp till viss del att bytas ut mellan dagarna, så att alla som önskar får möjlighet att visa upp sina verk.
- De brukare som vill, kommer också att få följa med till Stadshuset och vara med en stund på plats för att njuta av uppmärksamheten när det egna verket finns med i utställningen, säger Helena Håkansson.

I samband med utställningen kommer det även att visas ett bildspel som visar processen när konstverken växer fram. Där kommer man även att kunna se andra produktioner som Natur och kultur gjort, bland annat en animerad film som tillsammans med en egenskriven låt skapades för att samla in pengar till Musikhjälpen 2019.

Hoppas på fler utställningar

Att få skapa och vara kreativ är väldigt populärt bland brukarna på Natur och kultur och Helena och hennes kollegor märker att skapandet genererar en massa bra saker hos varje individ. Att få ställa ut och få visa upp det som skapats har naturligtvis också ett värde och en förhoppning är att utställningen ska kunna få göras fler gånger, på andra platser.

En egen muralmålning planeras

Hur var det då med kopplingen till Wall Street Nacka? Jo, tanken är att alla alster som skapats så småningom ska sättas ihop till en enda stor tavla som ska pryda en av väggarna hos verksamheten.
- Det blir helt enkelt vår egen muralmålning, skapad av dessa fantastiska konstnärer, avslutar Helena Håkansson stolt.

Utställningen går att beskåda i Stadshusets foajé 11-14 februari under Stadshusets öppettider.

Om Natur och kultur
Natur och kultur är en daglig verksamhet som är till för vuxna med funktionsnedsättning. Verksamheten erbjuder förutom skapande i olika form, en mängd olika aktiviteter så som djur- och naturskötsel i Nyckelviken, återvinning, musikstudio med mera – allt för att kunna möta de olika intressen och behov som brukarna har. Läs mer om verksamheten här.

Bild: Ganesha av David Sandberg

Sidan uppdaterades: