Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Efterlängtad fritidsverksamhet invigd

- Det är ett sant nöje att få klippa bandet till en så fin verksamhet, sa Helene Skantze, ordförande i Socialnämnden och förklarade Saltängens korttidstillsyn invigd. Och efter en guidad tur i lokalerna av en av ungdomarna ville hon flytta in direkt.

De första ungdomarna välkomnades i början av september, då Saltängens korttidstillsyn öppnade sin fritidsverksamhet efter några intensiva månader av förberedelser och renovering. Med härliga färger på väggarna, tyger, mysiga möbler och smart belysning har medarbetarna förvandlat de tomma lokalerna till en inbjudande och hemlik miljö.

HeleneSkantze_klipptband_630x350.jpgHelene Skantze klipper bandet vid invigningen av Saltängens korttidstillsyn.

Onsdag den 20 oktober var det invigning och öppet hus med fika och mingel för inbjudna som visades runt i lokalerna.
- Här är lugna rummet, där inne spelar vi pingis, här borta har vi vårt gamingrum och här dansar vi, berättar en av ungdomarna och gör en snabb back spin på golvet, innan guidningen fortsätter genom lokalerna.

imageuzg29.png
Det finns ett rymligt samlingsrum och ett kreativt rum för skapande av olika slag. På en bänk står figurer och byggen uppställda och en av ungdomarna visar upp ett par glansiga byxor som han håller på att sy. Miljön är varm och inbjudande.

Saltängen_collage_630X350.jpg

Ungdomarnas behov styr

- Alla ungdomar hos oss har individuella behov som vi tar hänsyn till, så här ska finnas något som passar både den som behöver en lugn stund och den som vill röra på sig eller kanske göra något kreativt efter skoldagens slut, förklarar Ewa Thornéus, samordnare för verksamheten.

ordvägg_1_630x350.jpg

Saltängens korttidstillsyn är en fritidsverksamhet för ungdomar över 12 år som har en intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) eller autism. Precis som andra fritids är det öppet på vardagar, skollov och studiedagar. I nuläget är cirka tio ungdomar inskolade men fler kommer att tas emot allt eftersom.

Läs mer om Saltängens korttidstillsyn

Sidan uppdaterades: