Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

På sjunde plats i Sverige i digitalt cykel-VM för seniorer

Nacka seniorcenter Sjötäppan firade med medaljutdelning under hejarop och fanfarer! En boende visar upp sitt diplom: - Att man vid denna ålder skulle kunna få diplom och medalj! Jag känner mig så stolt!

I augusti fick chefen en liten blänkare i sin mailbox med en inbjudan till att delta i digitalt cykel-VM för seniorer. Som en sak av många att ta del av skickade hon vidare inbjudan till vårt rehabteam. De nappade direkt på idén. Som så mycket annat hopade sig aktiviteterna med varandra, så först 1,5 vecka in i tävlingen kunde våra kunder trampa igång.

Cykel med gatyvy_630x350.jpgPå en särskild cykel och med tillhörande skärm som visade gatuvyer från olika delar av världen, kunde 20 seniorer trampa på - Italien, Paris eller på Stockholms gator.

Cykel och gatyvy 2 630x350.jpg

På internationella äldredagen avslutades tävlingen. Av 5000 cyklister i 260 olika team i 11 nationer världen över kom vi på 1:a plats i Stockholm, 7:e plats i Sverige och 76:e plats i världen. Ändå var vi 1,5 vecka sena i starten. WOW, säger vi!

Medaljutdelning_personal 630x350.jpg

Måndag 11 oktober gick medaljceremonin av stapeln på Sjötäppan. Förväntansfulla, spända och uppklädda medaljörer möttes av fanfarer, hejaropande medarbetare och prisutdelare. Vördnadsfullt delades diplom och medaljer ut till var och en. Extrapriser gick till den kvinnliga respektive manliga cyklisten som cyklat längst. Stämningen var på topp!

Rak i ryggen och med diplomet tryckt mot bröstet visade en man stolt upp sin medalj:
- Att man vid denna ålder skulle kunna få diplom och medalj! Jag känner mig så stolt!

Medaljutdelning2_630x350.jpg

Fanfarer och skålar i bubbel avbytte varandra.

Medaljutdelning3_630x350.jpg

En boende berättar:
- Det är det bästa jag har gjort på länge. Jag förstår inte riktigt... man väntar hela livet nästan - så får man vara med om det här!

Medaljutdelning4_630x350.jpg

Känslan av sin barndoms dagar, lyckan att få lära sig cykla, att känna fartvinden i håret och känslan av att vara helt fri.
- Jag var ju den som cyklade mest i hela Norrbotten... att jag ska vinna pris för att cykla!

Medaljutdelning5_630x350.jpg

Ulrika, som är del av rehabteamet, är stolt och har tårar i ögonen.
- Det här är ju det som är så härligt med mitt jobb. Detta är värdefullt

Nacka seniorcenter Sjötäppan kommer fortsätta att trampa på, eftersom vi köpt in en alldeles egen cykel.

/Izabell, bitr verksamhetschef
Nacka seniorcenter Sjötäppan

Digitalt cykel-VM för seniorer arrangeras sedan 2017 av Motitech tillsammans med bland annat norska cykelförbundet för främjande av en aktiv ålderdom.

Sidan uppdaterades: