Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Minimeringsmästarna är igång. Delta du också!

Minimeringsmästarna är en utmaning för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Åtta hushåll i Nacka är utvalda att tävla i den stora Sverigekampen, men alla som vill kan bli digitala minimeringsmästare.

Alla som vill kan bli digitala minimeringsmästare. Det innebär att du deltar i tävlingen genom att göra utmaningar, dela hur du gjort det i dina sociala medier och rapporterar in på Minimeringsmästarnas hemsida för att ha chans att vinna priser.

Gör så här för att bli en digital minimeringsmästare

1. Följ Minimeringsmästarna på Facebook eller Instagram
2. Genomför en eller flera utmaningar
3. Lägg upp en bild, film eller händelse när du genomför utmaningen
4. Tagga @minimeringsmastarna
5. Tagga gärna #minimeringsmästarna_nacka
6. Rapportera din genomförda utmaning på minimeringsmästarnas hemsida. Varje genomförd utmaning ger ett poäng.

Tävlingens första tema är hållbar konsumtion och utmaningarna på det aktuella temat är att köpa begagnade gå-bort-presenter, inventera engångsprodukterna hemma och testa köpstopp på nya grejer i en månad.

Priser

Organisatörerna inom Minimeringsmästarna hjälps åt att tillhandahålla priser. Det kan till exempel vara biobiljetter och matkassar.

Digitala minimeringsmästare = poäng till kommunen

Alla kommuner som deltar i Minimeringsmästarna tävlar mot varandra. I kommunkampen slås alla kommunens hushålls poäng ihop och kommunen kan även samla poäng genom att värva digitala följare. De kommunerna med flest digitala följare per deltagande hushåll får extra poäng.

Länkar

Sidan uppdaterades: