Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Tobaksfria dagen inspirerar till ett liv utan rökning

Varje år den 31 maj uppmärksammas den tobaksfria dagen, World No Tobacco Day, arrangerad av Världshälsoorganisationen WHO. Det är en dag som ger oss alla möjligheten att ta steget mot ett liv utan rökning. Vill du vara med?

Alla människor har rätt att vistas i en miljö fri från tobaksrök. Tobakslagen, som trädde i kraft 2019, har som syfte att skydda den här rättigheten, både inomhus och utomhus. Det innebär att alla former av rökning är förbjudna på platser som lekplatser, uteserveringar, busshållplatser, perronger, vid båtpendeln och Waxholmsbåtarna, samt vid entréer och idrottsanläggningar. Även offentliga inomhusmiljöer som skolor, affärer, restauranger och hotell omfattas av förbudet.

Detta skapar en miljö där både barn och vuxna kan vistas överallt utan att störas av rök. En positiv förändring, eller hur?

Ta tillfället i akt att uppmärksamma den tobaksfria dagen genom att välja hälsa och ett liv utan rökning. Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa en friskare framtid för oss alla.

Om du överväger att sluta röka eller snusa finns det också hjälp att få, kontakta primärvården eller din företagshälsovård eller besök 1177.se.

På Nacka kommuns hemsida kan du läsa mer om rökfria miljöer
Rökfria miljöer | Nacka kommun

Här kan du läsa mer om tobaksfria dagen på WHO:s webbplats.

Här kan du läsa mer om tobaksfria dagen på Folkhälsomyndighetens webbplats

Sidan uppdaterades: