Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Rekordstort engagemang i årets skräpplockardagar

Denna vecka, vecka 17, är det full aktivitet i Nacka där över 8 300 barn och ungdomar deltar i Håll Sverige Rents Skräpplockardagar, vilket är ett nytt rekord. Kampanjen, som är en viktig del i kampen mot nedskräpning, riktar sig framför allt till barn och ungdomar från förskolor, skolor och olika ungdomsföreningar.

Nedskräpning engagerar skolor och förskolor

Årets skräpplockardagar har lockat rekordmånga förskolor och skolor i Nacka. Under dessa dagar går eleverna tillsammans ut för att plocka skräp och lära sig mer om nedskräpning, hållbarhet och klimat. Pedagoger uppmuntras att tillsammans med barnen sortera och återvinna uppsamlade förpackningar.

Förskola får besök av sopbilen

Älta Gårds förskola hade i år nöjet att få besök av en sopbil, och barnen fick även ta del av en interaktiv sopbilsteater.

Om Skräpplockardagarna

För mer information om skräpplockardagarna och andra aktiviteter i Nacka som syftar till att minska nedskräpningen, besök Håll Sverige Rents hemsida och lokala sidor för uppdateringar om Nacka.

Läs mer om Skräpplockardagarna på Håll Sverige rents hemsida.

Läs mer om vad som händer och gäller i Nacka här.

Arbete för en minskad nedskräpning

I Nackas avfallsplan finns ett mål att nedskräpningen i kommunen ska minska. Årligen genomför Nacka en rad aktiviteter och en av dem är att stötta Håll Sverige Rents Skräpplockardagar.

Vill du vara med?

Du kan fortfarande anmäla dig. Anmälan är öppen till 31 maj.

Anmäl dig och se vilka skolor som är anmälda i Nacka på Håll Sverige Rents hemsida.

Sidan uppdaterades: