Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Helghälsning från Lena Dahlstedt

Hej!

Lena_Dahlstedt_02.jpgNu närmar vi oss en av vårens härliga långhelger! Jag vill gärna hinna uppdatera er alla på läget innan helgen och skicka en valborgshälsning till alla medarbetare som jobbar hårt i våra olika verksamheter. Jag kan bara konstatera att vi uträttar stordåd varje vecka när vi hjälps åt och jobbar tillsammans!

Vi har fortsatt högt tryck inom äldreomsorgen, både på de verksamheter som drivs i kommunal regi och de som drivs av externa anordnare. Vad som är väldigt positivt är att vi har fantastiska medarbetare som hittar och skapar lösningar för att allt ska funka så bra som möjligt och att vi har skyddsutrustning som räcker för alla verksamheter och situationer. Visste du förresten att vi har satt upp ett eget logistikcenter som förser alla verksamheter med skyddsutrustning alla dagar i veckan?

I veckan har vi förstärkt Nackas Barntelefon, med en chattfunktion så att det blir enklare för barn att ta kontakt. Barntelefonen vänder sig till barn och unga under 18 år och deras föräldrar och erbjuder stöd och råd för den som är orolig, har det tufft, eller behöver någon att prata med om allt som händer i samband med coronapandemin. På nummer 08-718 99 91, finns det någon som svarar alla vardagar kl. 08.00 – 16.30. Här kan du läsa mer om det fina och viktiga initiativet https://www.nacka.se/under-18-chatt.

Nästa vecka kommer det att sprängas mer för tunnelbanan, närmare bestämt är det arbetstunnlarna vid Skönviksvägen i Centrala Nacka som ska börja byggas, med start på måndag.

Som kommun tar vi stora språng i att arbeta digitalt, det är inte bara gymnasieskola och vuxenutbildningen som har digital undervisning, utan även musikskolan undervisar på distans, vilket uppmärksammats av Lilla Aktuellt (se inslaget).

Jag tror personligen att det är oerhört viktigt att barn och unga får fortsätta att ägna sig åt sina intressen, att utvecklas och att ha roligt, särskilt när vi befinner oss i en utmanande tid. Här gäller det att ställa om, i stället för att ställa in!

Att ställa om i stället för att ställa in är också nyckeln för valborgsfirandet i år. Det blir inga traditionella valborgsbrasor, inga stora sammankomster och fester, utan man får fira i det lilla och njuta av vårens ankomst på andra sätt. Inte minst ute i Nackas fantastiska natur, eller ta del av de kulturupplevelser som finns tillgängliga utomhus i kommunen.

Det är alltid en bra idé att ägna sig åt hälsa och friskvård. Ta chansen att anmäla dig och dina kollegor till We+, så rör vi på oss varje dag!

Vill du veta mer om vad som är på gång i kommunen kan du följa mina måndagsmöten för medarbetare. Du kan följa dem på olika sätt, på plats i stadshuset 12.45 – 13.00 i matsalen, direkt on-line via Teams, alternativt ta del av minnesanteckningarna eller se mötet i efterhand. Här hittar du minnesanteckningarna. Och så kan du så klart följa allt som händer i kommunen på vår egen Facebook

Tillsammans kan vi göra stordåd för alla de vi är till för! Tillsammans kan vi också hjälpas åt att hålla i och hålla ut och hålla avstånd både på jobbet och privat. Men händerna måste vi tvätta själva, gör det ofta och länge!

Önskar alla en riktigt skön Valborg!

Lena Dahlstedt
Stadsdirektör Nacka kommun, Stadsledningskontoret

Sidan uppdaterades: