Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt_02.jpgEn intensiv och riktigt bra arbetsvecka går snart mot sitt slut för min del.

I veckan har det blivit klart med ny social- och äldredirektör och ny biträdande direktör. Karin Kollberg blir ny social och äldredirektör från och med den 15 juni och Åsa Linnerbäck blir biträdande redan 11 maj. Båda kommer från andra uppdrag i på Nacka kommun, Karin som affärsområdeschef för äldreomsorgen och Åsa som kommunjurist. Jag är väldigt glad över att vi nu har ett starkt team på plats för att leda ett av våra viktigaste områden. Läs mer om Karin och Åsa här.

Under senaste tiden som tjänsten har varit vakant har Mikael Gustavsson Roxell upprätthållit den som konsult på ett föredömligt sätt. Jag vet att det finns frågor i media om Mikaels bakgrund. Jag känner mig dock helt trygg med Mikaels kompetens. Han gör ett otroligt bra jobb i rollen som tillförordnad social- och äldredirektör i den kanske mest utmanande perioden någonsin. Han kommer också att finnas kvar en tid för att stötta verksamheten i starten med det nya ledarteamet.

När det gäller covid-19 så är läget fortsatt ansträngt främst inom äldreomsorgen, med både sjukfrånvaro bland personalen och en viss smitta på några boenden. Vi har säkrat upp så att vi har gott om skyddsutrustning och genomför löpande utbildning med personalen för att skapa trygghet i att använda de basala hygienrutinerna och hur man använder skyddsutrustningen på rätt sätt. Vi beställer nu hem skyddsmaterial för hela sommaren, så att alla kunder och anställda kan känna sig trygga med det.

Ett underbart fint exempel på hur medarbetarna inom äldreomsorgen arbetar konkret för att ge god livskvalitet även i en svår tid är Majs digitala 100-årsfirande på Ektorps seniorcenter. Så här skriver DN om det fina initiativet.

Jag vill också dela med mig av hur grundskolan har förändrat och utvecklat sina arbetsformer under den här perioden när fler medarbetare och elever är hemma och sjuka. Här är ett exempel från Björknässkolan på hur man har ställt om verksamheten för att det ska bli så bra som möjligt för alla elever.

Inom krisledningen pågår just nu mycket arbete kring sommarplaneringen, återkommer om det nästa vecka.

Igår gjorde vi en kort inspelad intervju med mig där jag lyfter några aktuella frågor och vad vi behöver tänka på. Titta gärna här. Vill ni får ni gärna återkoppla om vad ni tycker är bäst – film eller text.

Ha nu en riktigt fin helg – på jobbet eller hemma!

Nu håller vi i och håller ut, gärna utomhus i vår härliga natur och njuter av våren med ordentliga avstånd!

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör Nacka kommun, Stadsledningskontoret

Sidan uppdaterades: