Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Stadsdirektörens e-trappmöte 28 juni

Populärt med basket i Ektorp, Flera trafikarbeten i sommar, Ny hållplats för buss 402, fortsatt förbättrat läge i pandemin, Målning på Elverkshuset tas bort, Nacka 50 firas med fototävling i Fisksätra, Dags för semester.

Populärt med basket i Ektorp

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman berättade om kommunens nyupprustade tennis- och basketplan i Ektorp, som blivit väldigt populär. Tyvärr har grannar klagat på sent spel och att det även spelas musik högt på kvällarna, vilket ska åtgärdas med skyltar om att man ska sluta spela senast kl 22, samt väktare som ska rondera och hjälpa till att hålla ordning, så att alla får sova. Här kan du läsa mer om planen

Trafikarbeten i sommar

Sommarens trafikarbeten fortsätter. Tunnelbanans arbeten vid Nacka station har tidigarelagts och man gör ledningsomdragningar i Värmdövägen som kommer att pågå i sex veckor från och med nu. Det blir skytteltrafik i ett körfält som regleras med ljussignaler. Fisksätra trafikplats ska renoveras med början under sommaren och det arbetet kommer att pågå i nio månader, med omledningar av trafiken. Guldbron vids Slussen ska målas, vilket innebär skytteltrafik även på Stadsgårdsleden i fem-sex, eventuellt sju veckor under somnaren. Här finns aktuell info om trfiken i Nacka

Buss 402 får hållplats utanför stadshuset

Buss 402 som går via Kvarnholmen till Nacka Forum får en ny hållplats i Centrala Nacka, på en av stadshusets parkeringar, som förlorar 36 parkeringsplatser. Men det finns fortfarande cirka 200 platser kvar.

Fortsatt förbättring i coronapandemin

Mats Bohman avslutade med att konstatera att vi har ett gynnsamt läge och kommer att kunna få lättade restriktioner den 1 juli som planerat. Deltavarianten av viruset verkar inte ha drabbat Sverige så hårt och nu får även de som är 30+ vaccinera sig. Alla kommunens verksamheter, inklusive skolor, förskolor, kultur- och fritidsverksamheter samt vård och omsorg ser ut att att kunna fungera som vanligt när vi är tillbaka efter semestern. Med detta glädjande budskap tillönskas alla en riktigt skön, solig och härlig sommar!

Tillfällig målning på Elverkshuset tas bort men bevaras som foto

Stadskreatör Fredrika Friberg berättade att en av målningarna från festivalen Wall Street Nacka, som genomfördes 2019, ska tas bort. Det är målningen "Gemenskap" av STFI på Elverkshuset i Järla, som försvinner när huset rivs. Målningen har bevarats genom ett foto i storformat, som kommer att lämnas över till närliggande Kondorens förskola, som har engagerat sig mycket i målningen. Över 150 barn har anmält att de vill vara med och ta emot fotot, och över 100 barn deltog när konstnären målade fasaden och skapade då sina egna tolkningar av samma motiv.

Nacka 50 firas med fototävling i Fisksätra

Trine Roesgaard Werner från kommunikationsenheten berättade att firandet av Nacka 50 år fortsätter med en fototävling, anordnad av Familjecentralen i Fisksätra. Temat är Fisksätra ur barns perspektiv. I höst blir det utställning på Fisksätra torg. Läs mer om projektet hos Familjecentralen i Fisksätra

Dags för semester

Detta var sista trappmötet före semestern. Glöm inte sommargåvan och ha en härlig sommar! Vi ses igen i augusti, hälsar Victor Kilén.

Sidan uppdaterades: