Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Hans-Otto Halvorsen är ny kultur- och fritidsdirektör

Stadsdirektör Victor Kilén har beslutat att Hans-Otto Halvorsen är Nacka kommuns nya kultur- och fritidsdirektör från och med den 8 mars. Närmast kommer han från posten som stöd- och servicedirektör i Nacka kommun.

– Både kultur- och fritidsfrågorna är väldigt viktiga för Nacka och inte minst idrottsfrågorna som engagerar många Nackabor. En av Hans-Ottos styrkor är att skapa starka relationer och att få med alla på tåget i alla lägen. Det är viktigt att kultur- och fritidsdirektören kan skapa starka band till både Nackabor, kulturaktörer och föreningsliv för att upprätthålla en god dialog med de som tar del av och bidrar till kommunens rika kultur- och fritidsutbud. I Nacka finns det möjligheter till att utvecklas och hitta nya utmaningar internt vilket Hans-Otto nu kommer att få chansen att göra, säger stadsdirektör Victor Kilén.

– Jag är väldigt glad för förtroendet och att få utmanas med ett nytt uppdrag inom kommunen, och dessutom i ett stort och viktigt sådant. Jag ser fram emot att få bygga vidare på det jag påbörjat som tillförordnad kultur- och fritidsdirektör. Det är tillsammans med alla föreningar, verksamheter och aktörer som de verkliga resultaten kommer att uppstå, säger Hans-Otto Halvorsen.

Kommer att leda kommunens kultur- och fritidsarbete

Hans-Otto Halvorsen har en lång och gedigen erfarenhet från olika ledande roller. Innan han kom till Nacka för fyra år sedan har han till exempel arbetat som verkställande direktör, partner, regionchef och divisionschef för SAS Ground Services, Hamrin & Partners och Lernia. I samtliga uppdrag har det handlat om förändringsarbete som krävt en ledare som värdesatt relationer till ägare, ledning, medarbetare och kunder för att lyckas. Hans-Otto har en juristexamen från Oslos universitet.

Uppdraget som kultur- och fritidsdirektör innebär att leda kommunens kultur- och fritidsarbete i syfte att löpande utveckla ett varierat utbud för Nackabor och främst Nackas barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Det handlar om bland annat om att leda kultur- och fritidsenhetens beredningsarbete av kulturnämnden och fritidsnämndens ärenden och se till att besluten blir verklighet.

– Jag är glad att Hans-Otto med sin breda kompetensprofil och sitt samarbetsinriktade sätt nu får en viktig roll i att utveckla och vårda Nackas blomstrande kulturverksamheter. Jag ser fram emot fortsatt gott samarbete, säger Monica Brohede Tellström (L), kulturnämndens ordförande.

– Fritidsfrågorna är viktiga för så många Nackabor och när Nacka växer behöver kommunen utvecklas i takt med behoven. Med sin gedigna erfarenhet och stora engagemang har Hans-Otto under sin period som tillförordnad kultur- och fritidsdirektör tagit sig an uppgiften på ett föredömligt sätt. Att hans uppdrag nu blir permanent känns både tryggt och helt rätt, säger Karin Teljstedt (KD), fritidsnämndens ordförande.

Sidan uppdaterades: