Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Nätverk & event

Cykelvänligast - för cykelvänliga arbetsplatser

Är din arbetsplats cykelvänlig? Genom att gå med i projektet Cykelvänligast kan ni skapa bättre förutsättningar för era medarbetare att cykla till och från jobbet.

En cykelvänlig arbetsplats gör det enkelt för medarbetarna att cykla till och från jobbet, och i tjänsten, genom att till exempel ha bra cykelställ där man kan låsa fast sin cykel med ramlås. En cykelvänlig arbetsplats uppmuntrar också cykling genom olika aktiviteter.

Nacka kommun deltar i projektet Cykelvänligast, där alla arbetsplatser i Stockholmsregionen är välkomna att bli medlemmar. Genom att gå med i Cykelvänligast kan er arbetsplats få tips och hjälp att bli ännu mer cykelvänlig. Ni får också inspiration att ordna olika aktiviteter. Här kan du läsa mer om Cykelvänligast.

Tidigare har Nacka kommun drivit projektet Cykelvänlig arbetsplats, och varje år i april delat ut en utmärkelse till de arbetsplatser som uppfyllt vissa krav. Från år 2020 avslutas det projektet och Nacka kommun deltar i stället i det regionala samarbetet Cykelvänligast. Alla tidigare medlemmar i Cykelvänlig arbetsplats är förstås varmt välkomna att fortsätta sitt arbete för cykling till, från och i arbetet.

Sidan uppdaterades: