Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nätverk & event

Upptäck våra lokal mötesplatser, där du som lokal företagare kan träffa andra företagare i Nacka och företrädare för Nacka kommun. Ta del av vad som är på gång i Nacka och lär känna spännande Nackaföretag på våra frukost- och lunchmöten. Starta dagen med inspirationsfyllda Frukostakademin eller möt hundratals företagare på Nacka Företagarträff. Vi hoppas vi ses på någon av våra företagsträffar!

Välkommen på företagsträffar under hösten 2023

Näringslivsfrukost 4 oktober
Tema: Kompetens-försörjning för att framtidssäkra ditt företag

Hur attraherar vi morgondagens arbetskraft och hur kan man arbeta för att förbli en attraktiv arbetsgivare så att befintliga medarbetare stannar kvar?

På den här näringslivsfrukosten får du lyssna till Nathalie Marnell, näringspolitisk rådgivare från Svenskt näringsliv som kommer att berätta om morgondagens arbetskraft och vilka fördelarna är med att arbeta med långsiktig kompetensförsörjning. Vi kommer även att få ta del av en panel där vi kommer att få höra tre Nackaföretag om hur de framgångsrikt arbetar med sin kompetensförsörjning och hur de gör för att bli attraktiva arbetsgivare.

Frukosten bjuder på:
- En inblick i hur framtidens yngre arbetstagare söker arbete och vad de prioriterar när de ska söka arbete
- Hur du kan samarbeta med skolor för att väcka intresse och kunskap för just din bransch och företag
- Tips på hur du kan arbeta med ditt företags kompetensförsörjning
- Hur man behåller kompetens och hur man arbetar med kompetensattraktion
- Inspiration, ny kunskap och nya kontakter!

Frukosten är på Lamberts hörna och våra gästande Nackaföretag i panelen är Erika Karlsson, HR-chef från ICA Maxi Nacka, David Mellåker, VD från Gärdets Bygg och Kadi Upmark, VD från Vår Gård.

VAD: Näringslivsfrukost
NÄR: Onsdag den 4 oktober kl. 07.45 - 09.00
(frukost från 07.30)
VAR: Lamberts hörna, Järnvägsgatan 23 (i samma byggnad som Dieselverkstaden men på baksidan, mitt emot Urban Deli)

Anmälan gör du här senast 2/10 

Har du inspel, idéer eller frågor är du välkommen att kontakta oss. Du nås oss enklast på naringsliv@nacka.se

Jobbmässa 7 november

Förra årets lyckade Jobbmässa är tillbaka i Fisksätra. I november förra året hade vi ett 20-tal företag på plats som hade rekryteringsbehov. Det kom dubbelt så många arbetssökande mot de som hade anmält sig innan – hela 245 stycken totalt. Det resulterade slutligen i 27 tillsatta tjänster för de deltagande företagen. Det är vi väldigt stolta och glada över. Nu är Jobbmässan tillbaka – den 7 november är det dags igen.

Vi bjuder in och hjälper nackabor att hitta sin nästa arbetsgivare, att kanske få sitt första arbete och ni kan ge insikt i hur just ni tänker kring rekrytering. Kanske inspirerar ni någon till att studera vidare eller inse att det är just ert företag som erbjuder Drömjobbet! Vi erbjuder en mötesplats där du och ditt företag ges möjlighet att visa upp era bästa sidor, hitta nya talanger och kompetenser och knyta nya affärskontakter. Det är ett begränsat antal platser, kostnadsfritt och ni anmäler ert företag i länken i den bifogade filen. Jobbmässan är ett samarbete mellan Nacka kommun, Stena Fastigheter, Samhällsmatchen Hammarby Fotboll och Arbetsförmedlingen. Vi hoppas att ni vill delta med ert företag.

Har ni några frågor så är det bara att höra av er till oss. Söker du ny personal – anmäl dig här för att få en plats på mässan: https://nacka.proofx.se/sWJoiAtAFOi5KsX7U6zNVH/

För frågor kontakta:

Tina Häkkinen: kristina.hakkinen@nacka.se
Vilma Mori Aguilar: vilma.mori@nacka.se

Lokala nätverk för dig som företagare

Passa på att nätverka med andra företagare och utvidga ditt kontaktnät och dina affärsmöjligheter, lokalt här i Nacka. Läs mer om våra nätverk nedan.

Frukostakademin

Frukostakademin vänder sig till som är företagare i Nacka och Värmdö. Syftet är att erbjuda deltagarna möjlighet att möta en spännande person, få ny kunskap samt bygga egna nätverk med kollegor. Kom ihåg att prenumerera på Frukostakademins inbjudningar så att du inte missar någon av våra föreläsningar.

Frukostakademin är ett samarbete mellan Företagarna Nacka-Värmdö, Värmdö kommun och Nacka kommun och Skuru IK. Läs mer om Frukostakademin här.

Nacka Företagarträff

Nacka Företagarträff är Sveriges största lokala företagsmässa och är ett samarbete mellan Nacka kommun och Företagarna Nacka-Värmdö. Varje år lockas över 100 utställande företag och över 1500 besökare till Nacka Strandsmässan för att träffa kollegor, samarbetspartners och nya kunder samt att lyssna till spännande föreläsningar. Ett tillfälle du som företagare i Nacka inte får missa. Läs mer om Nacka Företagarträff här.

Företagarna Nacka Värmdö

Företagarnas lokalförening i Nacka-Värmdö företräder det lokala näringslivets intressen, samverkar med kommunala myndigheter och är remissinstans i frågor som rör företagsamhet och byggnation. Läs mer om Företagarna Nacka Värmdö här: www.foretagarna.se/nackavarmdo

Projekt

Kommunen är engagerade i flera projekt med koppling till entreprenörskap och företagande. Läs mer om några av våra satsningar och samarbeten nedan.

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar de även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan Vårt samhälle, Se möjligheterna och Min framtid och ekonomi samt utbildningen UF-företagande på gymnasiet. Dessutom finns ett alumninätverk bestående av före detta UF-företagare. Läs mer om Ung Företagsamhet här.

Hållbar Utmaning

Hållbar utmaning är namnet på Nacka kommuns innovationstävling som anordnas vartannat år, nästa gång 2022. Tävlingen riktar sig till elever i Nackas kommunala grundskolor och är ett utmärkt tillfälle att arbeta med entreprenörskap, hållbar utveckling och kreativitet. Här du kan du läsa mer om Hållbar Utmaning.

Stipendiefonden Av Egen Kraft

10 000 kr för en bra idé?

Bor eller pluggar du i Nacka eller Värmdö? Är du mellan 13-19 år och har en bra idé? Sök stipendium från Stipendiefonden Av Egen Kraft till Gunnar Wirströms minne. Stipendierna är till för att hjälpa dig att förverkliga dina idéer. Projektet kan bestå avi stort sett vad som helst men det ska vara du som driver det, antingen själv eller tillsammans med kompisar. Läs mer om Stipendiefonden här.

Cykelvänligast - för cykelvänliga arbetsplatser

En cykelvänlig arbetsplats gör det enkelt för medarbetarna att cykla till och från jobbet, och i tjänsten, genom att till exempel ha bra cykelställ där man kan låsa fast sin cykel med ramlås. En cykelvänlig arbetsplats uppmuntrar också cykling genom olika aktiviteter. Läs mer om Cykelvänligast här.

Klimatnätverket "Klimatneutrala Nacka"

Kommunstyrelsens miljöutskott beslutade september 2019 att initiera nätverket ”Klimatneutrala Nacka” under 2020. Syftet är att kommunen och näringslivet ska samarbeta för en minskad klimatpåverkan och arbeta för ett klimatneutralt Nacka 2045. Här kan du läsa mer om Klimatneutrala Nacka.

Sidan uppdaterades: