Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nätverk & event

Upptäck våra lokal mötesplatser, där du som lokal företagare kan träffa andra företagare i Nacka och företrädare för Nacka kommun. Ta del av vad som är på gång i Nacka och lär känna spännande Nackaföretag. Starta dagen med inspirationsfyllda Frukostakademin eller möt hundratals företagare på Nacka Företagarträff. Vi hoppas vi ses på någon av våra företagsträffar!

Företagsträffar under våren 2024

Näringslivsfrukost Orminge

Nacka kommun bjuder in dig som företagare och fastighetsägare i Orminge till en frukostträff den 19 april där det finns möjlighet att tillsammans diskutera utvecklingen av området.
Vi är intresserade av att höra dina tankar om Orminges tillväxt, fånga upp behov och frågor som är viktiga för dig som verkar på platsen utifrån ett företagarperspektiv.

Med på mötet finns näringslivsstaben och representanter från Orminges stadsutvecklingsprojekt på Nacka kommun

När: fredag 19 april 2024
Tid: 07.30–10.00
Var: Boo Folkets hus, lokal ”Fikan”, Utövägen 6 i Saltjö-Boo
Anmälan: https://nacka.proofx.se/6XR8RxtXcbICf5LrG00lGA/

Frukostakademin - 15 maj

Den 15 maj gästar Li Pamp Frukostakademien på hotell Skepparholmen i Nacka. Li Pamp är antikvitetsexpert och till nyligen vd för Stockholms Auktionsverk som under våren flyttar in i Sickla köpkvarter. Idag har Li Pamp en mer kundfokuserad roll i företaget. Hon är också flitigt anlitad av tv och tidningar.

Läs mer och hitta anmälan på: https://frukostakademin.nu/fa/inbjudan/

Näringslivsfrukost Centrala Nacka 30 maj

Nacka kommun bjuder in dig som företagare och fastighetsägare i Centrala Nacka till en informationsträff om platsens utveckling.

Programmet bjuder på information om:

  • Trafiken, nu och framåt
  • Stadsutveckling - vad händer i området och när?
  • Aktiviteter i området
  • Utveckling av Nacka Forum

    Med på mötet finns näringslivsstaben, representanter från Nacka kommun, Centrala Nacka Marknadsbolag AB samt Unibail Rodamco-Westfield.

När: 30 maj
Tid: 08.15 - 09.30 (frukost fån 08.00)
Var: Nackasalen, Nacka stadshus, Granitvägen 15
Anmälan: https://nacka.proofx.se/eF5Vo74Fvc3qGWiBzKiUQC/

Har du inspel, idéer eller frågor är du välkommen att kontakta oss. Du nås oss enklast på naringsliv@nacka.se

Lokala nätverk för dig som företagare

Passa på att nätverka med andra företagare och utvidga ditt kontaktnät och dina affärsmöjligheter, lokalt här i Nacka. Läs mer om våra nätverk nedan.

Frukostakademin

Frukostakademin vänder sig till som är företagare i Nacka och Värmdö. Syftet är att erbjuda deltagarna möjlighet att möta en spännande person, få ny kunskap samt bygga egna nätverk med kollegor. Kom ihåg att prenumerera på Frukostakademins inbjudningar så att du inte missar någon av våra föreläsningar.

Frukostakademin är ett samarbete mellan Företagarna Nacka-Värmdö, Värmdö kommun och Nacka kommun och Skuru IK. Läs mer om Frukostakademin här.

Nacka Företagarträff

Nacka Företagarträff är Sveriges största lokala företagsmässa och är ett samarbete mellan Nacka kommun och Företagarna Nacka-Värmdö. Varje år lockas över 100 utställande företag och över 1500 besökare till Nacka Strandsmässan för att träffa kollegor, samarbetspartners och nya kunder samt att lyssna till spännande föreläsningar. Ett tillfälle du som företagare i Nacka inte får missa. Läs mer om Nacka Företagarträff här.

Företagarna Nacka Värmdö

Företagarnas lokalförening i Nacka-Värmdö företräder det lokala näringslivets intressen, samverkar med kommunala myndigheter och är remissinstans i frågor som rör företagsamhet och byggnation. Läs mer om Företagarna Nacka Värmdö här: www.foretagarna.se/nackavarmdo

Projekt

Kommunen är engagerade i flera projekt med koppling till entreprenörskap och företagande. Läs mer om några av våra satsningar och samarbeten nedan.

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar de även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan Vårt samhälle, Se möjligheterna och Min framtid och ekonomi samt utbildningen UF-företagande på gymnasiet. Dessutom finns ett alumninätverk bestående av före detta UF-företagare. Läs mer om Ung Företagsamhet här.

Hållbar Utmaning

Hållbar utmaning är namnet på Nacka kommuns innovationstävling som anordnas vartannat år. Tävlingen riktar sig till elever i Nackas kommunala grundskolor och är ett utmärkt tillfälle att arbeta med entreprenörskap, hållbar utveckling och kreativitet. Här du kan du läsa mer om Hållbar Utmaning.

Cykelvänligast - för cykelvänliga arbetsplatser

En cykelvänlig arbetsplats gör det enkelt för medarbetarna att cykla till och från jobbet, och i tjänsten, genom att till exempel ha bra cykelställ där man kan låsa fast sin cykel med ramlås. En cykelvänlig arbetsplats uppmuntrar också cykling genom olika aktiviteter. Läs mer om Cykelvänligast här.

Klimatnätverket "Klimatneutrala Nacka"

Kommunstyrelsens miljöutskott beslutade september 2019 att initiera nätverket ”Klimatneutrala Nacka” under 2020. Syftet är att kommunen och näringslivet ska samarbeta för en minskad klimatpåverkan och arbeta för ett klimatneutralt Nacka 2045. Här kan du läsa mer om Klimatneutrala Nacka.

Sidan uppdaterades: