Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Gör en insats för någon som behöver dig

Är du nyfiken på att bli kontaktperson, kontaktfamilj eller familjehem? Nu behöver vi fler personer som vill bidra genom att stödja barn, unga eller vuxna. En trygg och stabil kontakt kan göra en avgörande skillnad i en persons liv och upplevs ofta givande åt båda hållen.

Stödet kan se olika ut och variera från några timmar i månaden till mer omfattande uppdrag som att ta emot ett barn att bo i sitt hem.

Som kontaktperson träffar du och stöttar en annan människa regelbundet. Det kan röra sig om några timmar i veckan eller månaden, men uppdragen ser olika ut allt efter personens behov. Du kan vara kontaktperson för en vuxen med funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa, eller för en ung person som har behov av en stabil vuxenkontakt.

Som kontaktfamilj tar du emot ett barn i ditt hem några dygn i månaden. Många gånger är det barn som behöver komma ifrån sin hemmiljö på regelbunden basis och knyta band med trygga vuxna.

Familjehem kallas de familjer som tar emot ett barn eller en ungdom att stadigvarande bo och leva med dem. Det är barn eller unga som av någon anledning inte kan bo med sin biologiska familj.

Ett uppdrag som gör skillnad

Många vittnar om att uppdraget som stödperson är givande, där man både ger av sig själv och fylls på själv. Ofta finns gemensamma intressen att bygga relationen på. Kanske är du en träningsfantast, älskar teater eller att promenera i skogen, och kan initiera liknande aktiviteter med någon med samma önskemål? Eller kanske finns det ork, tid och engagemang i er familj för ett till barn någon helg i månaden?

Som kontaktperson, kontaktfamilj eller familjehem kan du vara gammal eller ung, ensamstående eller med partner, med eller utan egna barn. Alla behövs! Det viktiga är att du har tid och plats i hjärtat för någon annan.

Hur går det till?

Fyll i intresseformuläret på den här länken: Bli kontaktperson eller kontaktfamilj | Nacka kommun så kontaktar vi dig inom kort. Vi ses för en intervju och gör även en registerkontroll. Oavsett vilket uppdrag som är aktuellt för dig jobbar vi alltid med att hitta en individuell matchning!

För kontaktfamiljer och familjehem gör vi ett hembesök. När vi hittat en matchning kan uppdraget börja. Som stödperson får du ett arvode för ditt engagemang.

Vill du veta mer?

Följ länken och klicka vidare på det uppdrag som intresserar dig, så kommer du till intresseanmälan. Vill du göra en insats? | Nacka kommun Du kan också kontakta oss på stj-kontaktverksamheten@nacka.se

Sidan uppdaterades: