Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

I vår börjar husen byggas

I Centrala Nacka, nedanför stadshuset, växer snart nya kvarter fram – ett bostadsområde med plats för grönska, kaféer och butiker. Under 2021 kan de första lägenheterna vara klara för inflyttning.

Visionsbild över ett kvarter med hyresrätter. Byggaktör: Sveafastigheter. Arkitekt: Urban Design
sveafastigheter-670x290.jpg

I vår börjar bostäderna att byggas. Det blir både hyresrätter och bostadsrätter och bottenvåningarna ska rymma lokaler för olika verksamheter. Under 2021 kan de första lägenheterna vara klara för inflyttning. Det är Sveafastigheter, Storstaden Bostad och Botrygg som bygger. Läs mer.

Namnen på gatorna är nu bestämda: Tor Boijes gata, Nackabacken, Granithöjden och Östra Granittrappan. Läs mer.

Spränger till och med april

Skanskas arbete, med att förbereda marken för bostäderna, är snart färdigt. Större sprängningar pågår till och med februari och mindre sprängningar pågår till och med april.

Tider då sprängning kan ske är klockan 10, 12, 14 och 15. Du kan få ett sms cirka 30 minuter före sprängning. För att anmäla dig till tjänsten, sms:a till 072-533 93 12.

Läs mer om markarbetet på Skanskas blogg.

Bullrig stenkross bra för miljön

Arbetet med att krossa sten är avslutat. Tack till alla som stått ut med bullret! En positiv nyhet är att genom att krossa stenen på plats har Nacka kommun sparat in cirka 3000 tunga lastbilstransporter. Läs mer.

Läs mer om projektet Nya gatan.

En del av utvecklingen av centrala Nacka

I Centrala Nacka skapas nya bostadskvarter med plats för grönska, butiker och restauranger. Fotbollsplaner, sporthallar och skolor tillsammans med stadspark, nya torg och spännande arkitektur gör stadsdelen trivsam och levande. Här blir det lätt och tryggt att gå, cykla eller åka buss och när tunnelbanan till Nacka har byggts ut åker du till Stockholms city på 12 minuter. Och natur och hav är fortfarande nära.

Visionsbild över stadspark, Centrala Nacka. Illustration: Amanda Wahlén, Swecocentrala_nacka_670x290.jpg

Sidan uppdaterades: