Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Officiell start för utvecklingen av Älta centrumkvarter

I strålande sol genomfördes idag en symbolisk startceremoni för utvecklingen av Älta centrumkvarter. Ceremonin inleddes med en paneldiskussion och avslutades med avtäckning av en skylt som visade framtidens Älta.

Mats och vd Wallenstam artikel.jpgWallenstams vd Hans Wallenstam och kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau avtäcker en skylt över framtidens Älta.

– Ältaborna har länge efterfrågat ett trevligt centrum där man vill stanna längre och umgås. Det är därför väldigt kul att idag uppmärksamma starten för framtidens Älta. I fokus är vår gemensamma vision för Ältas utveckling, som utgår ifrån vad Ältaborna vill ha mer av. Med fler bostäder med närhet till vacker natur och sjöar, nya mötesplatser för idrott, kultur, service och handel blir det här en härlig plats att trivas och må bra på, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande Nacka kommun.

Panel Älta NY.jpgMats Gerdau, Hans Wallenstam och Katarina Wåhlin Alm intervjuas om utvecklingen i Älta.

– Tillsammans med Wallenstam bygger vi nu vidare på alla de kvalitéer som Älta har idag och som kommer förstärkas framöver. Vi lägger stort fokus på att bättre länka samman omgivningen i Älta där det gröna, möjligheten att mötas kring idrott, friluftsliv, kultur och mer service kommer ge mer liv mellan husen, säger Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör Nacka kommun.

Älta centrumkvarter

Älta centrumkvarter utvecklas för att bli en attraktiv och levande mötesplats med nytt torg, nya bostäder, större kulturlokaler och utökad handel och service. Småstadskänslan som uppskattas av Ältaborna ska bevaras och förstärkas genom mer liv och rörelse mellan husen och bättre kopplingar till naturen, Ältasjön och befintliga bostadsområden. Älta centrum ska upplevas som en naturlig del av Älta där man rör sig enkelt till, från och inom området.

Utvecklingen genomförs av Nacka kommun och Wallenstam som är den största fastighetsägaren i centrum.

Älta centrumkvarter beräknas vara klart cirka 2026.

Sidan uppdaterades: