Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Infartsparkeringen i Nacka strand stänger tillsvidare

Den 30 juni stänger infartsparkeringen i Torggaraget i Nacka strand. Anledningen är att det inte går att registrera de nya gröna SL-biljetterna i de system som finns idag. Tills detta är löst är infartsparkeringen stängd.

Möjligheten att registrera de gröna SL-biljetterna för att erhålla reducerad taxa för parkering fungerar inte med det system som finns idag i Torggaraget. Tills det är möjligt stängs infartsparkeringen.

- I vintras nåddes en ny överenskommelse mellan Nacka kommun och Torggaragets ägare om att förlänga möjligheten att infartsparkera i Torggaraget Nacka strand. Vi hoppas att SL kommer ha en lösning på plats så snart som möjligt, så att infartsparkeringen kan öppna igen. Nacka strand är en strategisk viktig plats för Nackaborna när gäller byte till kollektivtrafiken, med bussar och pendelbåtar nära, säger Ulrika Haij, bitr. trafik- och fastighetsdirektör.

SL arbetar på en lösning som ska göra det möjligt att registrera de nya gröna SL-biljetterna i anslutning till infartsparkeringar.

Tillsvidare hänvisar vi till Nacka kommuns övriga infartsparkeringar: nacka.se/infartsparkeringar

Bakgrund

Genom ett samarbete mellan Nacka kommun, ägarna av Torggaraget i Nacka strand och SL har kollektivtrafikresenärer kunnat infartsparkera i Torggaraget till en kostnad av 40 kr/dag klockan 06.00 - 22.00. Ordinarie pris är 100 kr/dygn eller 80 kr/dag (kl 8-18).

För att kunna parkera till reducerat pris har resenärer behövt ett SL Access-kort med en giltighetstid på minst 30 dagar. Dagens system fungerar inte för de nya gröna SL-korten.

Sidan uppdaterades: