Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Få koll på hur du kan resa i Nacka - välkommen till öppet hus!

Har du frågor om utbyggnaden av nya tunnelbanan, Skurubron eller Värmdövägens utveckling till stadsgata? Vill du veta mer om Saltsjöbanans kommande arbeten och ersättningstrafiken? Nacka kommun, Region Stockholm/SL och Trafikverket finns på plats för att svara på dina frågor, berätta om satsningarna på resandet i Nacka och hur de påverkar dig som trafikant det kommande året och resandet i framtiden. Välkommen till öppet hus i Nacka Forum tisdag den 8 november klockan 16 – 19.

Nu pågår många satsningar på resandet i Nacka. Samtidigt som vi gör plats för bostäder, verksamheter och mötesplatser skapas bättre möjligheter för dig att ta dig fram.

Vi från Nacka kommun, Region Stockholm/SL och Trafikverket finns på plats för att svara på frågor, berätta mer om satsningarna på resandet i Nacka och hur de påverkar dig som trafikant det kommande året och resandet i framtiden.

När och var?

När? Tisdag den 8 november klockan 16–19
Var? Nackarummet i Nacka Forum, plan 1

Ta med dig frågor och funderingar så besvarar vi dem på plats.

Varmt välkommen!

Bild NackarummetNackarummet i Nacka Forum

Här kan du läsa mer om de aktuella satsningarna:

Utbyggnaden av tunnelbanans Blå linje till Nacka pågår för fullt. Saltsjöbanan utvecklas och anpassas för fler resande, det byggs en ny Skurubro, trafikplatser byggs om och nya stadsgator växer fram.

Utbyggnaden av tunnelbanans Blå linje till Nacka

Blå linje förlängs från Kungsträdgården och får två förgreningar. En söderut via Gullmarsplan och en österut till Nacka. Med nya stationer i Sickla, Järla och Nacka utvecklas flera viktiga knutpunkter i kollektivtrafiken. Planerad trafikstart är 2030.
För mer information, se Region Stockholms webbplats: Blå linje till Nacka - Nya tunnelbanan

Den nya Skurubron:

Trafikverket bygger en ny bro över Skurusundet för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten på väg 222. Den nya Skurubron planeras öppna för trafik sommaren 2023. Därefter påbörjas arbetet att bygga om Gamla Skurubron för lokaltrafik, samt en gång- och cykelväg som blir helt separerad från motortrafik. 2025 beräknas arbetet vara klart.

För mer information, se Trafikverkets webbplats: Väg 222, den nya Skurubron samt Väg 222, den gamla Skurubron - www.trafikverket.se

Trafikplats Skvaltan byggs om och anpassas för framtiden

Trafikverket bygger om och anpassar Trafikplats Skvaltan till den framtida utvecklingen av centrala Nacka. När arbetet är klart kommer den nya förbindelsevägen mellan Trafikplats Skvaltan/väg 222 och Jarlaberg/Nacka strand att öppna för allmänheten. Början av 2023 och klart i slutet av 2023.

För mer information, se Trafikverkets webbplats:
Väg 222, trafikplats Skvaltan
Ny väg kopplar ihop Nacka strand och Jarlaberg med väg 222 | Nacka kommun

Värmdövägen byggs om till stadsgata

Värmdövägen, sträckan Sickla bro till Vikdalsvägen i Centrala Nacka, byggs om till grön och trygg stadsgata och viktig infrastruktur såsom avlopp, el och värme byggs ut och säkerställs för framtiden. Sträckan Vikdalsvägen - Lillängen beräknas klar till våren 2023. Sträckan Lillängsvägen till Sickla bro beräknas stå klar 2028.

För mer information, se Nacka kommuns webbplats Värmdövägen | Nacka kommun

Saltsjöbanan anpassas för fler resande

Den 1 januari stängs Saltsjöbanan av fram till våren 2024 och ersätts med buss. Bland annat ska trafikförvaltningen/SL bygga dubbelspår i Tattby och Fisksätra för att tågen ska kunna gå i tätare trafik. Under avstängningen kan du som resenär välja mellan fyra busslinjer. För mer information, se sl:s webbplats: Avstängning på Saltsjöbanan 2023 | SL För mer om satsningarna på Saltsjöbanan, se Region Stockholms webbplats: Saltsjöbanan - Region Stockholm

Här kan du läsa mer om vad som händer i trafiken 2022/2023: https://www.nacka.se/nyheter-start/2022/10/trafiken-i-nacka-det-hander-20222023/

Sidan uppdaterades: