Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Lugna promenader

Lugna promenaderna lämpar sig för alla och är särskilt bra för dig som har ett behov av pauser och lättillgänglig terräng. Det finns en lugn promenad i varje kommundel.

De lugna promenadvägarna är beskrivna med karta som kan laddas ner från länkarna nedan. För varje promenad finns det också en folder som också kan laddas ner och skrivas ut - ligger under respektive promenad.

Lugna promenaden Boo

Promenaden börjar vid Boo Herrgård och är planerad utifrån att man går medsols. Promenaden går utmed bilvägar och gångvägar.

Sträckning: Promenaden börjar vid Boo Herrgård och är planerad utifrån att man går medsols. Promenaden går utmed bilvägar och gångvägar. Sträckning: Hermelinsvägen, Kaptensvägen fram till Kaptensstigen och vidare längs vattnet ända till Saltstigen. Ta därefter Gammeluddsvägen, som leder till Djurgårdsvägen och följ den tillbaka till Boo Herrgård.

Slingans längd: 3 km
Observera att promenaden har en ny sträckning.

Svårighetsgrad: Längs vattnet finns det måttliga backar, ibland är det lite smalt, grusigt eller knotigt. Det går ändå att ta sig fram med barnvagn om någon stark person drar uppför backarna. Det finns bänkar att vila på vid ett flertal platser längs vägen.

Markering: Orange skylt märkt "Lugna promenaden ". Man kan börja gå var som helst längs promenaden, men gå helst medsols för att se skyltarna bra.

Folder med karta över Lugna promenaden i Boo (PDF-dokument, 327 kB)

Lugna promenaden Fisksätra-Saltsjöbaden

Promenaden utgår från Tippen station och är planerad utifrån att man går medsols. Den börjar längs Kvarntorpsvägen, går före Lundsjön in på gång/cykelväg, fortsätter under Saltsjöbadsleden, fram till Repvägen. Via Fidravägen, Fågelhöjdsstigen (ända fram till Stockholmsvägen) går den under Saltsjöbadsleden igen bakom Saltsjö torg. Promenaden är belyst.

Sträckans längd: 4,2 km

Svårighetsgrad: Mestadels plant, svagt kuperat.
Hela promenaden är asfalterad, så det går utmärkt att promenera med barnvagn eller rullstol. Det finns bänkar att vila på vid ett flertal platser.

Markering: Orange skylt märkt "Lugna promenaden". Man kan börja gå var som helst längs promenaden, men gå helst medsols för att se skyltarna bra.
Folder med karta Lugna promenaden - Fisksätra - Saltsjöbaden (PDF-dokument, 1,6 MB)

Lugna promenaden Sicklaön

Promenaden går Långsjön runt utefter strandkanten. Man kan komma dit på flera sätt, Från Skogalund, Storängen, Lillängen – via stig från Vattenverksvägen, nedför en backe före den avsnörda viken. Från Ekängen – via stigar från Bävervägen, Rådjursvägen, samt Älgvägen. Med kollektivtrafik: ta Saltsjöbanan till Storängens station eller buss längs Värmdövägen till hållplats Långsjöstrand eller Skogalund.

Slingans längd: 1,4 km.

Svårighetsgrad: mycket lättgånget.
Underlaget är hårt och stigen bred. Det finns gott om bänkar utefter sjön och tre rastmöbler ute på uddar. Välj helst att komma från Ekängens sida om du går med rullstol/rullator, då backen från Vattenverksvägen är brant.

Markering: orange skyltar märkta "Lugna promenaden".
Folder med karta Lugna promenaden - Sicklaön (PDF-dokument, 1,9 MB)

Lugna promenaden Älta

Promenaden går till stor del genom park- eller skogsmarknära bebyggelsen. Du kan starta vid Älta centrum eller öster om Ältavägen, på någon plats där
slingan passerar. Gå helst medurs för att se skyltarna bra.

Slingans längd: 3,5 km.

Svårighetsgrad: lättgånget eller mycket lättgånget.
Promenaden är till största delen asfalterad, de delar som är grusväg har jämnt och fint underlag. Det är gott om bänkar i grönområdet före Lovisedalsvägen, där det lutar svagt uppför. För det mesta går man på gångväg eller trottoar, på Jaktstigen och en bit av Lovisedalsvägen saknas dock trottoar. Vintertid kan "genvägen" Solvägen-Pilvägen (grå markering på kartan) vara ett bra alternativ.

Markering: orange skyltar märkta "Lugna promenaden".
Folder med karta Lugna promenaden - Älta  (PDF-dokument, 2,2 MB)

Sidan uppdaterades: