Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

KRUMBUKTEN

OLLE MAGNUSSON / VILANS FÖRSKOLA

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: Krumbukten
Placering: Vilans förskola, Danvikshemsvägen 4
Konstnär: Olle Magnusson
Material: mark, kross, konstgräs
Invigningsår: 2012
Foto: Helena Strandberg Konservator AB

OM KONSTVERKET

"Det här verket handlar nog om ett möte mellan min dragning till spiralformen och intresset för historia, som får form av närheten till den gamla övergivna kyrkogården strax intill. Under marken finns en gömd historia, som krumbuktar sig draklikt upp i ljuset och vill göra sig påmind för nya generationer. Fast tankar som leder till de historiska Nackaströmmarnas virvlande krafter kan nog inte helt uteslutas. Nackas kommunvapen är ju ett kvarnhjul från dessa vattenfall." - Olle Magnusson


Foto: Helena Strandberg Konservator AB

OM KONSTNÄREN

Olle Magnusson, född 1948, bor i Huddinge. Han är fil. kand. i etnologi, konstvetenskap och arkeologi. Olle är trätäljaren som blev etnolog, som blev målare, skulptör i snö och is, återbrukare, författare, fotograf och grundade Sveriges första och enda tvätterimuseum, som 2014 firade 20års-jubileum med Olle som föreståndare. En stigfinnare genom förortsskogar och snårig förortshistoria.

Konstnärens hemsida: ollemagnusson.se

HITTA TILL KONSTVERKET

Sidan uppdaterades: