Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka Konsthall

En plats för samtidskonst.

Nacka konsthall verkar för att stimulera och lyfta fram det lokala konstlivet och vara en given mötesplats. I vårt arbete utgår vi från att samtidskonsten ökar vår förståelse för oss själva och vår omvärld. Nacka konsthall arbetar undersökande och låter nyfikenhet vara en drivande faktor.

Pågående utställningar

Vintersalong 2022

6 november 2022 - 15 januari 2023

Nacka konsthall har ända från starten haft en jurybedömd samlingsutställning. Från början var det vartannat år men nu är utställningen årligt återkommande. Den har sett olika ut genom årens lopp – ibland har vi arbetat efter ett tema och ett tag hette den Årets Nackakonstnär. Det gemensamma har hela tiden varit att bjuda in konstnärer med anknytning till Nacka.

Här kan du läsa mer om Vintersalong 2022.

Kommande utställningar

Nacka konsthall: Reflektion - Stanislaw Zoladz

Utställningsperiod: 28 januari - 19 mars

Vernissage 28 januari 13:00-17:00

Om konstnären

Stanislaw Zoladz född i Polen 1952, flyttade till Sverige efter avslutad konstutbildning på Konstakademi i Krakow, 1978. Sedan dess är han verksam som heltidskonstnär i Sverige.

"Naturen har alltid varit min inspirationskälla, den dominerar mina verk. På sommaren målar jag i skärgården. Jag inväntar solens reflexer på blöta klippor, fångar skuggor, speglingar i vatten och målar av stenar under vattenytan.

Mina målningar provocerar inte, de saknar ett direkt budskap, de skildrar inte samtiden, men de ska få åskådaren att stanna upp och reflektera. Jag målar först när jag själv upplever något starkt, något särskilt, något som berör mig och det är den känslan jag vill föra vidare till åskådaren.”
Stanislaw Zoladz

Läs mer om utställningen här.

Tidigare utställningar

Under Arkiv i menyn till höger hittar du information om konsthallens tidigare utställningar.

Sidan uppdaterades: