Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Kultur- och fritidsverksamheter för barn öppnar igen

Från och med den 25 januari öppnar vi successivt kultur- och fritidsverksamheten för barn födda 2005 och senare. De som är födda 2004 och tidigare kan delta i organiserad verksamhet på idrottsanläggningar utomhus. För all verksamhet gäller fortfarande att undvika trängsel och att följa myndigheternas råd och rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19.

Nacka kommun har tillsammans med andra kommuner i Stockholmsregionen antagit en samordnad inriktning avseende öppning av kultur- och fritidsverksamhet från och med den 25 januari.

FRITID

  • Fritidsgårdarna öppnar upp verksamheten för barn födda 2005 och senare.
  • Idrottsanläggningar inomhus och utomhus öppnar upp för bokningar för verksamhet riktad till barn födda 2005 eller senare. Trängselföreskriften ska tillämpas av föreningslivet, vilket begränsar antalet barn som får vistas i lokalen samtidigt. Ishallar, sporthallar och fotbollstält öppnar tisdag 26/1. Gymnastiksalar och kampsportslokaler öppnar torsdag 28/1.
  • Organiserad verksamhet på idrottsanläggningar utomhus har öppnat upp för de som är födda 2004 och tidigare. Kommunen kommer att ploga fler vinterfotbollsplaner för att möjliggöra för så många som möjligt att träna utomhus.
  • Simhallarna är fortsatt stängda för allmänheten. Föreningsverksamhet riktad till barn födda 2005 eller senare kommer öppna under vecka 4. (Den kommunala simskolan period 1 är inställd)
  • Allmänhetens åkning är fortfarande stängd.

Nacka kommun har satt upp affischer som anger hur många som får vistas samtidigt i varje lokalutrymme.

Föreningarna har ansvar att bedriva smittsäker träning och kan här ta hjälp av sina respektive specialförbund. In och utpassering i anläggningarna ska ske utan ökad risk för smitta.

KULTUR

  • Bibliotek: Folkbibliotek kommer fortsatt hålla öppet för samhällsviktig verksamhet och för att hämta reserverade böcker. Barnverksamhet i bokade grupper för barn födda efter 2005 kommer att vara tillgängliga efter överenskommelse med respektive bibliotek. Alla nödvändiga besök ska hållas kort. Använd gärna bibliotekens digitala tjänster för att läsa tidningar, låna och reservera. Antalet samtida besökare kommer att begränsas utifrån lokalens storlek. För mer info om öppettider och begränsningar i respektive bibliotek besök bibliotekens hemsida.
    För Forum, Fisksätra och Orminge: Startsida - Forumbiblioteken i Nacka
    För Diesel, Älta och Saltsjöbaden: Startsida - Dieselverkstadens bibliotek, Saltsjöbadens bibliotek och Älta bibliotek (dvbib.se)
  • Museer: Museet Hamn fortsätter att hålla stängt för allmänheten, men öppnar upp för verksamhet som är riktad för barn födda 2005 eller senare.
  • Kulturhusen: Kulturhusen fortsätter att hålla stängt för allmänheten, men öppnar upp för verksamhet som är riktad för barn födda 2005 eller senare.
  • Kulturskolan: Kulturskolan öppnar upp verksamheten för barn födda 2005 och senare. För barn födda tidigare än 2005 gäller distansundervisning. Detta gäller också kulturskolornas verksamhet som bedrivs i kulturhusens lokaler.
  • Konst- och kulturvandringar och andra kulturarrangemang utomhus får fortsatt genomföras på smittsäkert sätt och med begränsat antal deltagare på upp till 8 personer.

De nya föreskrifterna gäller till och med 7 februari då nya besked väntas.

Tänk på att läget fortsatt är allvarligt. Alla har en skyldighet att följa Folkhälsomyndighetens råd för att vi ska kunna bromsa spridningen av covid-19. Följ de allmänna råden! Håll avstånd. Tvätta händerna ofta. Stanna hemma om du känner dig sjuk. Det hänger på dig och mig. Vi behöver anstränga oss till vårt yttersta – tillsammans.

Läs mer:

Gemensam inriktning samverkan stockholmsregionen (PDF-dokument, 236 kB)

Förordning (2021:8) om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 Riksdagen

Föreskrifter (HSLF-FS 2021:2) och allmänna råd om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 Folkhälsomyndigheten

Sidan uppdaterades: