Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Allsång i Nyckelviken, dansföreställning, återbruksworkshop, internationell afghansk filmfestival och mycket mer

Nu har fem större och sex mindre kulturprojekt beviljats stöd från kulturnämnden. Evenemangen kommer att dyka upp i Nacka under sommaren och hösten så håll ögonen öppna.

Fem större och sex mindre kulturprojekt har beviljats stöd från kulturnämnden

I Nacka finns möjlighet att söka stora projektstödet till kulturaktiviteter två gånger om året. I maj beviljade kulturnämnden stöd till fem projekt i den andra och sista ansökningsomgången för 2021.

Projekten har bedömts efter kriterierna konstnärlig kvalitet, anpassning till rådande omständigheter under Coronapandemin, olika kulturella inriktningar samt tillgänglighet för Nackaborna.

De projekt som beviljats stora projektstödet är:

Allsångsproffsen – Allsång i Nyckelviken

Allsångsproffsen genomför allsångsföreställningar i hela landet. Beviljas projektstöd för att genomföra en allsångskonsert i Nyckelviken med särskilt fokus på att funktionsvarierade samt barn och unga ska få möjlighet att uppträda. Allsången är planerad till i 21 augusti 2021.

Farda kulturklubben – SAMA filmfestival

Föreningen Farda kulturklubben beviljas utökat projektstöd för den internationella afghanska filmfestivalen SAMA som genomförts i Nacka sedan 2008. För 2021 planeras visning av 70–80 filmer under fyra dagar. Filmerna textas på engelska. Festivalen planeras till 17-19 september 2021.

Jelinek Dans och scenkonst – Reflex

Föreningen Jelinek Dans och scenkonst beviljas projektstöd för en dansföreställning med tema trafik, där barn i Nacka deltar i skapandet av föreställningen. Föreställningen kommer sedan turnera i Nacka och i Sverige. Föreställningen kommer även produceras som film och erbjudas till alla barn i årskurs 1 vid Nackas grundskolor. Projektet genomförs under perioden juni-december 2021.

Artfull AB - Lägerelden

Artfull AB beviljas projektstöd för att i samverkan med Nackabor producera och genomföra två eventprogram i anslutning till konstprojektet Lägerelden. En artificiell lägereld som ska tändas på olika platser i Nacka och skapa gemenskap likt en traditionell lägereld. Eventen planeras att genomföras i oktober och december 2021.

Mode III:s Vänner – Repair Pop Up Café

Föreningen Mode III:s Vänner beviljas projektstöd för att arrangera Repair Pop Up Café, en återbruksworkshop på Marcusplatsen i Sickla. Besökare kommer kostnadsfritt kunna ta med eget material/kläder, få professionell assistans i att göra om och återbruka materialet till nya produkter. Projektet planeras att genomföras under sista veckorna i augusti.

Lilla projektstödet 2021

Lilla projektstödet kan sökas löpande under året och söks för mindre kulturevenemang som är öppna för allmänheten. Hittills i år har kulturnämnden beviljat lilla projektstödet till följande evenemang:

Boo Trädgård ekonomisk förening beviljas projektstöd för att arrangera två konstutställningar. Tre veckor i maj och tre veckor i september.

Föreningen PRO Älta beviljas projektstöd för att arrangera två konserter för 65+ publik på Älta Kulturknut under hösten 2021.

Föreningen Renqvists verkstad beviljas projektstöd för att arrangera en föreläsning med Stina Oscarsson den 29 juni med anledning av Demokratin 100 år.

Föreningen Boo kapells vänner beviljas projektstöd för att arrangera fem konsertkvällar i Boo kapell under augusti månad.

Masterpiece Gustafson enskild firma beviljas projektstöd för att arrangera två jazzkonserter i Saltsjöbaden som framförs för liten publik på plats och som livesänds på nätet.

Föreningen Kajsa och Olle Nymans Vänner beviljas projektstöd för att göra en utställning med ett 40-tal nyfunna äldre fotografier från Nacka.

Läs mer om kulturstöd

Läs mer om besluten

Sidan uppdaterades: