Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information
Juni

Stadsdirektör Viktor Kilén besöker Nacka sjöscouter

Igår, tisdag, besökte stadsdirektör Viktor Kilén Nacka sjöscouter på Duvnäs Udde, som är en av många föreningar som får föreningsstöd från Nacka kommun för sin verksamhet för barn och unga. Besöket vittnar om en sakta återgång till det normala när restriktioner kring ungdomsverksamhet har lättats upp.

Under besöket handlade samtalen mycket om hur viktig ungdomsverksamhet, i det här fallet scouting är för att lägga grunden för samarbete med andra, vilket krävs då man ska segla. Man lär sig även ledarskap och att delegera, kaptenen i varje båt kan inte göra allt själv.

- Det är kul att få lära känna Nacka på nya sätt genom att besöka kommunens föreningar. Det var en väldigt härlig stämning och gemenskap på plats där alla kände sig trygga. Nacka behöver verksamheter som bidrar till att utveckla våra ungdomar, de lär sig tidigt att ta ansvar och fatta beslut, det måste man göra på sjön. Scouting är karaktärsdanande och denna typ av verksamhet bidrar också till ett tryggare Nacka, säger Victor Kilén, stadsdirektör i Nacka.

Victor webb.jpgVictor Kilén med Thomas Hultman, ledare på Nacka sjöscoutkår.

- Jag var själv med i scoutrörelsen från 8 års ålder ända upp i vuxen ålder. Både som sjöscoutledare och sjöscout. Detta lade grunden för mitt eget ledarskap, ansvarstagande och självförtroende kring att allt är möjligt. Sen är det ju väldigt kul att segla också! säger Victor Kilén.

Här kan du läsa mer om möjligheten till föreningsbidrag för ideella föreningar och organisationer som har verksamhet i Nacka kommun.

Victor webb2.jpgVictor Kilén med Nacka sjöscoutkår.

Sidan uppdaterades: