Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Nackas fritidsgårdar uppmärksammas för sina prestationer

Under nämndsammanträdet uppmärksammades kommunens sju fritidsgårdar när verksamheterna följdes upp. Alla fritidsgårdar kommer att belönas i olika grad utifrån deras prestationer under 2023. De tre fritidsgårdar som hade nått målen för prestationsersättningen i högst grad var Saltsjöbadens, Tvåans och Ältas fritidsgård.

Hansotto_cirkel.jpg– Det är glädjande att se att alla kommunens sju fritidsgårdar når något utav de uppsatta prestationsmålen och att fritidsnämnden vill belöna verksamheterna för deras insatser. Extra roligt är det att se att fritidsgårdarna vill utveckla verksamheterna och att de aktivt arbetar tillsammans för att få unga Nackabor att besöka fritidsgårdarna genom att till exempel ordna större arrangemang tillsammans med varandra, säger Hans-Otto Halvorsen, kultur- och fritidsdirektör.

Prestationsersättning 2023

För att fritidsgårdarna ska arbeta för att attrahera nya unga Nackabor infördes en prestationsersättning 2021. Under hösten 2023 tog fritidsnämnden beslut om en ny modell för att beräkna hur prestationsersättningen ska fördelas bland fritidsgårdarna som når de årliga fastställda målen. De fastställda målen är: antal besökare under respektive fritidsgårds öppettider, andel flickor och upplevelsen av fritidsgårdsbesöket.

Alla fritidsgårdar nådde något utav de tre målen och kommer att få ersättning utifrån detta under våren. Inför 2024 har fritidsnämnden höjt ribban för att fritidsgårdarna ska fortsätta att utveckla verksamheten.

I höstas presenterades den årliga kundundersökningen inom Nackas fritidsgårdar som visade på positiva resultat. Här kan du läsa mer om den undersökningen.

Sidan uppdaterades: