Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Promenader skapar givande samtal

Kerstin Benckert och hennes kollegor på Anhörigcenter är vana att träffa de som de är till för genom fysiska möten eller via telefon och Skype. Men som en följd av corona erbjuds nu även samtal i promenadform runt om i Nacka, både individuellt och i mindre grupp.

Stödjande promenadsamtal

Även om många samtal kan ske på distans så finns det också ett behov av att mötas ibland. Därför erbjuder Anhörigcenter enskilda stödsamtal under promenad för den som vill. Är man inte sugen på promenad går det också bra att bara mötas utomhus och sedan hitta en plats där man kan sitta i lugn och ro och samtala.

kerstin.benckert_300x400jpg.jpg- Vi vill möta de som behöver vårt stöd på det sätt som passar dem bäst och att promenera samtidigt som vi samtalar är något som känns bekvämt och tilltalar många. Ibland kan det till och med kännas lättare att prata under en promenad eftersom det blir ett lite mindre formellt samtal, menar Kerstin Benckert.

Hon tycker inte att promenadsamtal skiljer sig från andra samtal eller att det finns saker som man inte skulle kunna prata om under promenad. Däremot tror hon att en del kanske behöver lite tid att vänja sig vid samtalsformen.

- Samtidigt fortsätter vi givetvis också med samtalsstöd på telefon och Skype för den som föredrar det, så var och en väljer själv, säger Kerstin.

Gruppromenader för närstående

Utöver de individuella promenadsamtalen erbjuds även gruppromenader för närstående till personer med demenssjukdom. De promenaderna leds av Catarina Wahlberg, som är Nacka kommuns demenssjuksköterska. Antalet deltagare är begränsat till 10 för att det ska vara möjligt att hålla distans till varandra, men ändå vara möjligt att samtala.

Under gruppromenaderna ges deltagarna möjlighet att diskutera förhållningssätt, utbyta erfarenheter och lära sig mer om hur det är att leva nära någon med demenssjukdom.

Kontaktuppgifter och information om hur du bokar möte finns här

Om Anhörigcenter

Anhörigcenter är till för personer som hjälper eller stödjer någon i sin närhet som av olika anledningar har svårigheter att klara vardagen på egen hand. Svårigheterna kan vara av olika art som till exempel långvarig sjukdom, ålder, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Du kan till exempel vara maka/make till en person med demenssjukdom, förälder till ett vuxet barn med psykisk sjukdom eller barn till en äldre person med stroke. Du kan även vara särbo, granne eller vän som hjälper och ger stöd.

Sidan uppdaterades: