Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Välkommen att sola och bada vid Kyrkviken

Nu har bryggdäcken vid Kyrkviken öppnat. På den västra bryggan kan du vila, koppla av och spana ut över vattnet, medan den stora östra bryggan är Nackas nyaste badplats.

Invid den upprustade strandpromenaden längs Kyrkviken finns nu ett nytt utflyktsmål för dig som uppskattar vatten, sol och bad.

Vila, sola eller bada

Den västra bryggan är 600 m² och erbjuder flera slags sitt- och liggplatser för dig som vill vila en stund, se ut över vattnet och kanske spana på fåglar eller äta din medhavda matsäck. På den östra bryggan som är hela 1300 m², kommer du ännu närmare vattnet, och är också välkommen att bada. En ramp gör bryggan tillgänglig för dig som sitter i rullstol eller bara vill undvika trappor. Här finns sittplatser och solsängar. Ta gärna med dig egen hängmatta att hänga upp mellan de särskilda stolparna mitt på bryggdäcket. Vi har satt upp krokar i lämplig höjd.

Kyrkviken artikelbild 1.jpg

Upprustad strandpromenad

Vid den östra bryggan hittar du cykelparkeringen och här kommer också två toaletter att ställas upp. Den vackra strandpromenaden finns kvar som förut, men har rustats upp med nya bänkar, papperskorgar och växtplanteringar vid vattnet. Fler sittplatser och planteringar väster om bryggorna kommer att ställas i ordning till hösten. De allra flesta träden vid vattnet har kunnat sparas och några nya kommer att planteras.

Kyrkviken artikelbild 2.jpg

Hitta hit: Kyrkviken ligger söder om Saltsjöbanan och Järlaleden, mitt emellan station Nacka och Saltsjö-Järla på Saltsjöbanan. Buss 71, 821 och 840 stannar nära. Det finns gott om säkra parkeringsplatser för cykel men ingen bilparkering.

Läs mer på projektsidan om Dagvattenrening i Kyrkviken

Läs mer om Järlasjön

Sidan uppdaterades: