Hoppa till innehåll

Lyssna för livet - föräldraföreläsningar

Välkommen till öppna föreläsningar för dig som är förälder, jobbar med barn och ungdomar eller är allmänt intresserad av relationer, familjeliv, skola och utveckling.

Föräldrar är de viktigaste av alla!

Att barn och unga får en trygg och harmonisk uppväxt i familjer som har kunskap och förståelse för barnens viktigaste behov är avgörande för om barnet ska kunna växa upp och bli en "god medborgare" och fungera i det samhälle vi lever i. Nacka kommun vill med dessa föreläsningar stötta föräldraskapet genom öka kunskaperna om barns fostran och uppväxt.

Föreläsningarna är öppna, så du som jobbar med barn och unga, är mor- eller farförälder, släkting, granne, vän eller allmänintresserad är självklart också välkommen att lyssna för livet!

Föreläsningsserien är ett samarbete mellan Nacka kommun, Svenska kyrkan (Nacka församling) och Rädda Barnen.

Föreläsningarna äger rum mellan klockan 19.00 och 20.30. Deltagandet är kostnadsfritt.

Anmäl dig här om du vill ha information om kommande föräldraföreläsningar via e-post!

Lyssna för livet - Föräldraföreläsningar hösten 2025

Rörelse som räcker livet ut – vad kan vi föräldrar göra? 17 september

Daniel Berglind, docent i folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet, presenterar aktuell forskning om hur fysisk aktivitet gynnar barns hälsa. Föreläsningen ger evidens och konkreta tips för att främja rörelseglädje och aktiva vanor tidigt i livet.

Städa, jogga och låtsasbajsa - mitt liv som pappa - 15 oktober

Att bli förälder är en av livets mest omvälvande upplevelser, och det påverkar både dig och parrelationen. Hur hanterar vi förändringarna och bibehåller en stark och kärleksfull relation?

Hur stöttar vi barn med NPF, psykisk ohälsa och hemmasittare - 12 november

Med en blandning av humor och allvar delar Charlie Michaelsen sin personliga resa som förälder till tre barn med adhd, varav två även har autism. Genom att belysa dessa utmaningar med värme och igenkänning, får du som lyssnare en ny bild av hemmasittande, NPF-diagnoser och psykisk ohälsa hos unga.

Sidan uppdaterades: