Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Varning för bedrägerimail! Vi har uppmärksammat ett större flöde utav bedrägerimail som cirkulerar. Var uppmärksam innan du trycker på länkar och bifogade filer.

Oktober

Digital transformation och kunden i fokus när Nacka står värd för eFörvaltnings- och Välfärdsdagarna

Politiker och ledare möts i Nacka på Sveriges största årliga mötesplats med inriktning på digitalisering av offentlig sektor. Samarbete, erfarenheter och kunskap delas för utvecklingen av allt bättre service, e-tjänster och användbara digitala lösningar inom bland annat skolan, vården och äldreomsorgen. Med människan i centrum.

På scen inleder energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman som berättar om regeringens planer på att göra Sverige bäst i världen på digitalisering. Politiker och ledare inom e-förvaltning, välfärd och digital transformation möts i dagarna i Nacka för att dela erfarenheter och kunskap för utvecklingen av allt bättre service, e-tjänster och användbara digitala lösningar inom bland annat skolan, vården och äldreomsorgen. Temat för i år är utbildning i en digital kontext och Nacka ligger i framkant för livslångt lärande - idag och imorgon. Agendan för dagarna spänner mellan cybersäkerhet och digital infrastruktur såväl som viktiga frågor om öppenhet och värnande om integritet.

eforvaltning nyhet.jpg

Mats Gerdau (kommunstyrelsens ordförande, Nacka kommun), Anders Ygeman (energiminister) och Victor Kilén (stadsdirektör Nacka kommun)

Under e-förvaltningsdagarna delas också e-diamond award ut till organisationer som under året bäst har erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster. Förra året tilldelades Ali Nabi på Nacka kommuns bygglovsenhet priset för sitt gedigna arbete med att digitalisera kommunens bygglovsansökningar.

Läs mer om Swedish Edtest här

Läs mer om hur Nacka jobbar i framkant med digitala lösningar inom skolan: https://www.nacka.se/noisolation

Läs mer om Vercity här.

Sidan uppdaterades: