Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kom igång med Wellr 2.0 - hälsoappen

Du har nu möjlighet att som anställd i Nacka kommun använda dig av hälsoappen Wellr 2.0. Blanda kostråd med roliga utmaningar. Det här är en plattform för att du själv ska kunna få stöd och inspiration till ett hälsosammare liv.

Tillsammans blir vi hälsosammare - så här fungerar det

Nacka kommun har ett stort hälsofokus och vill vara en av Sveriges bästa och friskaste arbetsgivare. Hälsan på och utanför jobbet är viktig för oss. Därför kan du nu börja använda Wellr hälsoapp. Där blandas kostråd med roliga motionsutmaningar och hälsotester. Här följer en snabb crash course i hur det funkar i två snabba steg.

Steg 1 – Skattning för hälsoprofil

Så snart du har registrerat dig som användare och loggat in på Wellr kan du besvara frågor i några olika tester kring t ex fysisk aktivitet, sömn och ergonomi. När du gått igenom testerna får du din individuella hälsoprofil, eller som Wellr kallar det – hälsoindex. Där blir det tydligt vilka hälsoåtgärder du kan fokusera på för att nå positiv förändring. Din personliga hälsoprofil är helt anonym och Nacka kommun kan inte ta del av någon personlig data.

Steg 2 – Hälsoplaner

Wellr föreslår därefter konkreta hälsoplaner på hur du kan nå en bättre hälsa. Det kan vara allt från träningsprogram eller sömnskolor till rökavvänjning eller KBT-kurser. Alla hälsoplaner baseras på modern forskning och är anpassade efter just dina testresultat och egen vilja.

Som Wellr-användare kan du också utmana dig själv eller kollegor på stegtävlingar, trapputmaningar eller kanske inspirera andra att börja med en träningsform du själv gillar. Möjligheterna är många.

Dessutom publiceras löpande relevanta artiklar med fokus på hälsa och välmående. Och allt är helt anonymt.

Personalförmånen Wellr erbjuds till alla anställda från och med våren 2024. Blir Wellr en uppskattad personalförmån med ett högt nyttjande kommer personalförmånen Wellr att erbjudas även 2026.

Kom igång med Wellr Registrera dig och läs mer

Wellr-hälsoapp-screen.png

Sidan uppdaterades: