Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej!

Den gångna veckan har till stor del präglats av det allt allvarligare läget när det gäller den ökande spridningen av corona. Kommunens olika verksamheter fungerar fortsatt riktigt bra. Det finns smitta på några av de särskilda boenden för äldre som finns i kommunen, där man arbetar hårt för att begränsa utbrotten. Från och med i morgon, den 14 november, till och med den 30 november, införs ett besöksstopp på alla särskilda boende för äldre i Nacka kommun, både kommunala och privata. Besöksstoppet innebär en stark avrådan från besök på samtliga boenden för äldre, för att ge medarbetare och boende lugn och ro, ett extra skydd och i aktuella fall, möjlighet att helt fokusera på att begränsa smittspridningen. Det är en vädjan från kommunens sida att under några veckor avstå från besök.

Vi anpassar även vår demokratiska process till ännu mer coronasäkra arbetssätt. Nästa vecka kommer kommunfullmäktige, med fokus på mål och budget för 2021, att genomföras med färre ledamöter och väldigt gott om plats i stadshuset på måndag. Därför vill jag uppmana alla medarbetare i stadshuset att arbeta på distans nu på måndag den 16 november om det fungerar för arbetet. På tisdag kväll genomförs också ett helt digitalt kommunfullmäktige för att hantera övriga ärenden, motioner mm. Det blir en fullskalig test på att tekniken fungerar och att alla ledamöter klarar att hantera tekniken. Om det fungerar bra kommer vi att kunna ha kommunfullmäktige mer digitalt i vinter.

Det är en verkligt speciell tid som ställer höga krav på oss alla att ta ansvar och hjälpas åt. Från kommunens sida arbetar vi löpande med att se över vad vi kan göra för att säkra våra verksamheter genom olika anpassningar och på andra sätt bidra till minskad smittspridning. Här uppdateras löpande vad som gäller coronasituationen i Nacka.

Ett sätt att satsa på alla medarbetare och visa omtanke är att vi i år erbjuder alla anställda gratis vaccin mot säsongsinfluensan. Under november prioriteras de medarbetare som arbetar inom vård och omsorg och i december är det möjligt för alla oss andra att vaccinera oss.

Vi gör även en friskvårdssatsning, eller hälsoutmaning, för alla medarbetare med start den 19 november. Kroka arm med dina kollegor och satsa på en bättre höstform. Läs mer om hälsoutmaningen och anmäl dig här.

Flera medarbetare har hört av sig och tipsat om hur man kan göra tillvaron så bra som möjligt både på jobbet och privat trots att man inte kan leva precis som vanligt. Det handlar om att vara tillsammans, motionera, umgås, fika, äta middag i digitala kanaler eller på telefon. Många håller kontakten med sina äldre och med barn och barnbarn digitalt. Garanterat smittsäkert och nästan lika trevligt!

Nu peppar vi varandra, håller i, håller ut, håller avstånd och hjälps åt!

Trevlig helg!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: