Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nacka kommun underlättar för vård- och omsorgspersonal att vaccinera sig

För att skydda våra äldre, minska smittspridningen, trygga medarbetarna och få en stabilare bemanning inom vård och omsorg utökar Nacka kommun möjligheterna för vård- och omsorgspersonal att vaccinera sig. Därför kommer VaccinDirekt att finnas på plats i stadshuset fredagen den 29 januari för medarbetare som bokat tid för vaccination. Henrik Ahl är vaccinsamordnare i Nacka kommun och berättar mer.

Henrik-A.jpg

- När vi fick frågan från VaccinDirekt om vi kunde bistå med lokal för att snabba på vaccineringen av vård- och omsorgspersonal fattade vi snabbt ett beslut. Vi vill självklart underlätta för våra medarbetare att vaccinera sig! Innan möjligheten att vaccinera sig i stadshuset erbjöds var första bokningsbara tiderna i Nacka i mars. Nu kan vi hjälpa till med att bidra till minskad smittspridning, skydda medarbetarna och de äldre och sköraste. Dessutom bidrar vaccineringen till att vi får en stabilare bemanning inom vård och omsorg, säger Henrik.

Stadshuset har möjlighet att ta emot 250–300 personer för vaccinering under en dag.

- Till i onsdags hade drygt 100 personer bokat tid, men jag hoppas så klart att ännu fler bokar in sig.

Vaccinering på ett smittsäkert sätt

För att minska risken för att flera samlas på ett och samma ställe har medarbetarna inom vård och omsorg bokat in sig på specifika tider genom en digital tidsbokning på VaccinDirekt.

Gatupratare_kö_500x500.jpg

- Vi har också avsatt en av våra ingångar till stadshuset för dem som ska vaccinera sig och hänvisar personal i stadshuset till en annan entré. Besökare använder huvudentrén som vanligt, där jag vill påminna om att högst 10 personer får vistas samtidigt, säger Henrik.

Henrik berättar också att information om vaccineringen har gått ut till anställda i stadshuset och att det finns tydlig information utanför stadshuset över vilka ingångar som ska användas. Dessutom finns skyddsutrustning och personal på plats som hjälper till så att alla håller avstånd och använder rätt ingångar.

Andra vaccindosen – och möjlighet att ta den första

Sprutor på ett bord_500x500.jpg

Den 23 februari är det dags för den andra vaccindosen i stadshuset för dem som vaccineras under fredagen. Då finns det också möjlighet att ta den första vaccindosen för de medarbetare inom vård och omsorg som inte hade möjlighet att göra det den 29 januari.

- Eftersom vaccineringen kommer att pågå fram till sommaren så kan det bli aktuellt att vi öppnar upp stadshuset igen. Skulle vi få frågan hjälper vi självklart till eftersom det är viktigt att så många som möjligt, så snabbt som möjligt, vaccinerar sig. Det är ett sätt som kan stoppa pandemin. Men oavsett om du är vaccinerad eller inte är det viktigt att fortsätta att följa rekommendationer och riktlinjer. Håll i och håll ut – det är du som är skillnaden!

Sidan uppdaterades: