Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Hälsoveckan 2021 - Oro, en del av livet

Vi känner alla oro ibland. Oro kan hjälpa dig att undvika en fara eller förbereda dig mentalt inför en uppgift eller en prestation. Men om din oro håller i sig och inte går över finns det bra verktyg att använda sig av.

8-12 februari - En vecka i hälsans tecken

Under vecka 6 vill vi inspirera och motivera Nackas medarbetare till bättre hälsa och välmående genom inspiration som lockar till motivation. Därför kommer vi att varje dag, måndag till fredag, ge tips på hur du till exempel får en hållbar vana, förebygger ohälsa och hur du sätter upp en hälsoplan utifrån dina förutsättningar.

Oro- en del av livet

Alla oroar sig olika mycket. Men om oron inte går över och börjar påverka vardagen så kan vi behöva hjälp och stöd utifrån. 1177 beskriver olika former av oro och ger råd om hur vi kan komma ur ett orostänk som inte verkar vilja gå över.

Under pandemin har vardagen för de flesta av oss blivit annorlunda och framtiden har ibland känts oviss. Prevent – Arbetsmiljö i samverkan, har kommit ut med en bok om coronaoro. Du kan läsa mer om boken här.

Välkommen på webbinarium

Webinaret är kopplat till dagens tema handlar om att få kunskap om varför vi kan ha svårt att sluta oroa oss. Du får verktyg för att sortera i vad du kan påverka och inte, samt hur du kan göra för att kunna antingen släppa eller agera på det som oroar dig.

Föreläsningen hålls av organisationspsykolog Ulrica Cederström och projektledare inom främja hälsa Anne-Lie Söderlund och ges

  • 18/2 klockan 16.00-16.30
  • 23/2 klockan 12.30-13.00

Välkommen att anmäla dig här.

Boka in din enhet till föreläsningen

Din enhet kan även boka in Ulrica att hålla föreläsningen för er. Gör en intresseanmälan här, så kontaktar Ulrica dig.

Sidan uppdaterades: